Bilal Memišević: Građani danas idu u akciju, očistit ćemo kuću Fadila i Ajše

HomeVijestiBiH

Bilal Memišević: Građani danas idu u akciju, očistit ćemo kuću Fadila i Ajše

Usvojen nacrt zakona: Otvoren put za minimalnu platu od 1.000 KM za radnike u FBiH

Povratnici u selu Omeragić u Višegradu Fadil i Ajša Memišević brutalno su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvog dana ramazana, 23. marta, a pronađeni su tek naredni dan u večernjim satima pred iftar svezani i s teškim tjelesnim povredama.

Fadil i Ajša su jedini povratnici u ovom seluNapadnuti su u devet deceniji života, a nakon što su pronađeni oni su tek u subotu, 25. marta prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Osumnjičeni za brutalni zločin Bojan Prodan pušten je na slobodu, jer kako su nadležni saopćili, nije bilo dovoljno dokaza da se dokaže krivica.

Bilal Memišević, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad, i danas je govorio za portal Radiosarajevo.ba, a dao je nove informacije o zdravstvenom stanju bračnog para Memišević.

“Fadil i Ajša su trenutno stabilni, oporavljaju se i nadamo se da će kroz dva do tri dana biti otpušteni iz bolnice”, kazao je Memišević.

Pored toga, kazao je će grupa građana danas obaviti i čišćenje kuće u kojoj se desio napad kako ne bi imali prisjećanja kada se vrate u svoju kuću.

“Danas idemo u akciju, očistit ćemo kuću Fadila i Ajše, iznijet ćemo polomljene stvari, staklo… Želimo da njihov dom bude spreman za povratak“, zaključio je u govoru Memišević.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0