instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Biračka mjesta u Sanskom Mostu otvorena na vrijeme

Biračka mjesta u Sanskom Mostu otvorena na vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas se se održavaju lokalni izbori na kojima se biraju vijećnici u lokalnim zakonodavnim tijelima, te gradonačelnici i načelnici općina.

Iz Općinske izborne komisije Sanski Most su nas obavjestili kako su sva biračka mjesta otvorena na vrijeme u 7 sati i da se birački proces odvija bez većih problema.

Za sada se ne bilježe veće gužve na biračkim mjestima kojih ukupno ima 48, a na terenu su i mobilni timovi kako bi se svima omogućilo da ostvare osnovno biračko pravo.

Prve preliminarne informacije o izlaznosti građana biće poznate nešto poslije 11 sati.

Za funkciju prvog čovjeka općine na izborima natječu se aktuelni načelnik i kandidat SDA, Faris Hasanbegović, zatim aktuelni ministar privrede u Vladi USK, Nijaz Kadirić, inače kandidat koalicije „Vrijeme je“, kandidat Narodnog pokreta, Ermin Karić i nezavisni kandidat Muhamed Zekotić.

Kada je riječ o općinskim vijećnicima, ukupno 12 političkih subjekata predalo je kandidatske liste s imenima kandidata koje će građani moći birati na predstojećim izborima i to: Socijaldemokratska partija BiH, Demokratska fronta, Nezavisni blok, Demokratski narodni savez, Savez za bolju budućnost SBB, Naša stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata, Stranka demokratske akcije SDA, A SDA Stranka demokratske aktivnosti, Narodni pokret, Narod i pravda i Platforma za progres.

Ovogodišnji izbori se odvijaju u svjetlu pandemije virusa korona, zbog čega se na svim biračkim mjestima poštuju preporučene zdravstveno epidemiološke mjere. 

KOMENTARI