instant fap

Bišćani predstavnici BiH na festivalu u Antaliji /foto reportaža

Kulturno umjetničko društvo Hasan beg Bišćević iz Bihaća predstavljalo je BiH na festivalu folklora „SANTALYA INTERNATIONAL KEPEZ PEACE FOLKDANCE FESTIVAL IN ANTALYA 2012“.

Mladi bišćani predstavili su našu igru, pjesmu i tradiciju na najbolji mogući način. Učešće je pored BiH uzelo još 6 država Bugarska, Indija, Kosovo, Austrija, Rumunija, Turska i Grčka.

Društvo Hasan beg Bišćević se predstavilo sa “Igrama iz Podrinja”,  “Igrama iz okolice Jajca”, te spletom igara “Mozaik Bosne”.

Bugarsku je zastupao folklorni ansambl iz Sofije koji ima već 75 godina iskustva igranja folklora, predstavili su se sa “Veselim šopskim igrama” te odusevili sve prisutne svojom profesionalnošću i uigranošću.

Grčka je bila zastupljena ansamblom iz Atene, malo stariji ansambl, sa ogromnim iskustvom, oduševili su sa sjajnim izvodjenjem “Sirtakija”.

Indija se predstavila sa svojim lijepim tradicionalnim plesovima, prikazali su sjajne nošnje, izuzetno su bili komunikativni.

Iz KUD-a Hasan beg Bišćević ističu da su sa svim navedenim društvima uspostavili kontakte i nadaju se da će biti u prilici da još koji put zajedno igraju.

Pored ovog oficijelnog dijela članovi KUD-a Hasan beg Bišćević su proveli izvanredne trenutke kupajući se na najljepšim plažama u Europi, naveče su organizirana noćna kupanje gdje temperatura zraka u ponoćnim satima dostiže i 35 stepeni Celzijusa. Nisu propustili posjetiti ni Aktur Lunapark.

Ispred rukovodstva društva ističu da za iduću godinu svojim članovima pripremaju još spektakularnije putovanje i festival.

 inmedia.ba

KOMENTARI