instant fap
NaslovnicaMagazin

Biti plavuša je i dalje u modi

Biti plavuša je i dalje u modi

Plavuše su seksi i neodoljive. Pošto su one prirodne jako rijetke, ni malo ne čudi što se cijela beauty industrija trudi da učini žene što plavijima.

Jedan od signala da bi vam plava kosa mogla dobro stajati je plava kosa u djetinjstvu. Nije rijetkost da s godinama kosa potamni, ali ako ste bili plava beba, velika je šansa da bi mogli da budete i zgodna plava žena.

Prvo pravilo kada se odlučite da postanete plavuša je da se ne farbate kod kuće, posebno prvi put.

Ako imate na kosi već postojeće boje ili ste prirodno tamni, bojenje kod kuće može se završiti katastrofalno. U kućnoj radinosti se preporučuje farbanje isključivo u do dvije nijanse svetliju ili tamniju boju, stoga pripazite i budite realni.

Drugo pravilo je da izbjegavate alkohol u proizvodima za stilizovanje. Plava kosa je obično jako suha i oštećena, a alkohol je dodatno isušuje.

Pošto plava boja oštećuje kosu, važna je redovna njega i bojenje.

Kada je odabir nijanse u pitanju, i tada je bolje stvar prepustiti u ruke profesionalcu koji će znati da odabere pravu nijansu. Preporučljivo je da zaboravite na hladne, ledene nijanse i birate toplije boje.

Svakom tipu puti pristaje određena nijansa boje koja bi trebala da odgovara i boji očiju, a svako šišanje mora biti u skladu s konturama lica da bi se naglasile fine linije, a prikrili eventualni nedostaci.