instant fap

Bitka za most SDP-a

Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu uveliko traju. Najfrekventnija prometnica, na djelu gradskog mosta je od samog početka rekonstrukcije potpuno zatvorena za kretanje motornih vozila.

 

S tim u vezi, putna komunikacija koja spaja lijevu i desnu obalu i obrnuto, jesu dva druga mosta. Jedan od njih je Sanjanima poznat kao Mašinski most, jako uzak, gdje se dva automobila ne mogu međusobno mimoići. Iako je na njemu uredno postavljen saobraćajni znak „prednosti prelaska prema vozilima iz suprotnog smjera“, gospođa ministrica finansija u kantonalnoj vladi Azemina Helić se pobrinula da isti znak zanemari, odnosno ignoriše.

Vrijeme incidenta, 18. 07. 2012 godine. Našavši se na pomentom mjestu, gospođa ministrica je mimo svih saobraćajnih pravila pokušala preći most iako se iz suprotnog pravca približavalo vozilo holandskih registarskih oznaka. Prema riječima brojnih očevidaca „vozilo je bilo u velikoj prednosti kretanja jer mu je nedostajalo svega 3-4 metra da pređe usku relaciju“.

Svi prisutni su uživali u pravoj monodrami kada je gospođa Helić, navodno, iz službenog automobila počela urlati na sve strane. „Znaš li da sam ja ministrica u kantonalnoj vladi, vršilac javne funkcije“ između ostalog su bile riječi ministrice u vidno frustriranom stanju. Pokušaj demonstracije uticaja, sile i moći je bio očigledan. Rasprava je potrajala petnaestak minuta, u međuvremenu su se stvorile kolone automobila sa obje strane mosta. Uvidjevši najzad da je pogriješila, popustila je u svojoj tvrdoglavoj nakani. Sva sreća je u tome što je vozač iz suprotnog smjera bio „naš Holanđanin“.

Stavovi u ovom tekstu izražavaju autorovo lično mišljenje i ne predstavljaju nužno uredničku politiku našeg portala.

25.07.2012.

KOMENTARI