instant fap

Bitka za Mostar

Bitka za Mostar

U Mostaru se ovih dana čeka vaskrsnuće Tita a u Sarajevu su nedavno slali poruke “Vratiće se Valter, je… će Vam mater”, nisu rekli kome će to Valter je… mater? Vjerovatno onim koju su grad Sarajevo odbranili od razularenih bradonja.

Hrvati Mostara, onog zapadnog sjede u foteljama sa nogama na stolu, gule jabuke i jedu kokice dok prate uzavrelu situaciju kod komšija. Na portalima, odnosno komentarima napadi iz svih plotuna po onim koji su za jedinstven Mostar i to od onih koji su navodno takodje za jedinstven Mostar.

Jeste Bgm. pravi mali rat, samo sto su ove zadnje što ispaljuju medijske plotune koliko juče pripadnici SIPE pohapsili zbog štimanja izbora u Srebrenici i to u korist onih koji Srebrenicu zovu starim srpskim gradom. Njih ipak nije nimalo stid zbog toga, evo ih “spustili” se do Mostara.

Armija botova četvorke angazovana ponovo sa istim kapacitetom koji su koristili dok su trajali izbori nedavno. Spinuje se, laže, petlja, podmeće a ne libe se sočno i opsovati svakom onom ko drugačije misli. Postaviš li bilo kakav komentar koji podržava koaliciju za Mostar ide iste sekunde etiketa da si fašista.

Proziva se rahmetli Alija i naravno Bakir za izdaju pa ispade da su njih dvojica prodali ne samo Mostar, nego i Čapljinu, Stolac, Livno… Sve ono što ABiH nije mogla odbraniti prodao je Alija a kasnije Bakir. Armija crvenih botova iz Melburna, Kelna, Chikaga, Berlina ……. debelo zavaljenih guzova u truhlom kapitalizmu šalju podršku drugovima u Mostaru u borbi protiv fašizma ali ne onog na zapadnoj strani.

Fasista je postao Mujo sa istočne strane. Ne spominju vise UZP, Praljkova slika nije problem, krstovi po brdima i parkovima takođe a i Mostar kao stolni grad Hrvata nije sporan. Bitno je dotući Muju koji nikad nije tražio bošnjački Mostar, koji nije podizao polumjesece po brdima i parkovima.

Treba dotući Muju koji nikad nije napadao partizansko groblje i onog Muju koji želi samo ono što imaju i oni na drugoj strani. Treba dotući Muju samo zato što Mujo zna ko je i šta je i što Mujo neće da bude ničije roblje. Mujo je postao tako problem Mostara broj 1. samo zato sto je odbranio pola grada.

Ako je suditi po aktivnostima četvorke Mujo je kriv što je odbranio ono sto niko nije ocekivao da će biti odbranjeno. Eto tako je trenutno okolo Mostara a kako ce biti poslije izbora vec sada znamo. Ostat će sve isto kao sto je i sada. Pit će se kafa u Fejicevoj u tražit će se krivac za potop. Opet će biti po starom, prodade nas SDA, a ni Broz nije vaskrsnuo. Hrvati će se smijati jer njih niko ne može prodati, oni glasaju svi ko jedan a Broza i Valtera nikad ni čekali nisu. Možda se nekad ohavizamo, samo se bojim da ne bude kasno.

Ipak, nek bude sretno koaliciji za Mostar.

Mujo Beganović

KOMENTARI