instant fap

Bivši kondicioni trener Reala: Ronaldo može igrati do 40. godine

Bivši kondicioni trener Reala: Ronaldo može igrati do 40. godine

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo danas slavi 36. rođendan, a bivši kondicioni trener Real Madrida Giovani Mauri tvrdi da on može igrati još četiri godine.Mauri je radio u Real Madridu dok je trener bio Carlo Ancelotti, a u izjavi za Tuttosport je govorio o Ronaldu.

“Kad je došao u Italiju, rekao sam da je iznad svih normi. Ulopio se i nastavlja postizati golove, slijedi metode koje smo mu predložili u Realu, a odmor je ključni dio treninga. Odmor ne znači samo spavanje, nije pasivan, nego je sačinjen od specifičnih vježbi čiji je cilj postići muskularno, mentalno i zglobno dobrostanje”, izjavio je Mauri.

On je također odgovorio na pitanje koliko dugo Ronaldo može nastaviti igrati nogomet.

“Radio sam s mnogim igralima koji su bili u četrdesetim, a među njima su Paolo Maldini i Alessandro Costacurta. Kad sam bio u PSG.u, bio sam siguran da će Zlatan Ibrahimović igrati do 40. godine. Sve su to sportisti s velikom felskibilnošću uprkos njihovoj snazi. Ibra ima pokretljivost plesača iako je težak gotovo 100 kg. Ronaldo je u toj kategoriji i može igrati do 40. godine”, jasan je bio Mauri.

KOMENTARI