instant fap

Blic piše:Dodika ruše iz Minhena!?

Blic piše:Dodika ruše iz Minhena!?

O potpunom slamanju Republike Srpske i neutralisanju njenog predsjednika Milorada Dodika razgovarano je na jednoj međunarodnoj konferenciji u Minhenu, a svaka nevladina organizacija, uključena u taj projekat, dobila je zadatak šta treba da radi i izvještaje o tome dostavlja u Budimpeštu, piše “Blic”.

Među učesnicima konferencije bili su savjetnici za nacionalnu bezbjednost zemalja EU i direktori obavještajnih agencija.

Procjena kreatora slamanja Srpske je da će ona najlakše biti urušena kada se sa pozicije ukloni Dodik koji je, prema njihovom mišljenju, personifikacija državnosti i snage Republike Srpske.

Prema saznanjima “Blica”, scenaristi su angažovali i neke domaće političare, pa čak i bliske Dodikove saradnike, ali nije poznato pod kojim uslovima su pristali na saradnju.

Svi moraju da izvještaje redovno podnose centrali u Budimpešti, ističe “Blic”, te naglašava da je narednih dana potrebno obratiti pažnju na izvještaje nekih nevladinih organizacija o radu institucija Republike Srpske.

Prema tvrdnjama izvora lista, Domagoj Margetić i Darko Trifunović samo spinuju pravu akciju koja treba da uslijedi.

“Blic” navodi, pozivajući se na svoje izvore, da su Zagreb, Beograd i zemlje zapadne diplomatije potpuno saglasne da Dodikovo liderstvo treba što prije ograničiti, a Srpsku što više destabilizovati.

KOMENTARI