instant fap

Blizanci u Podgmreču

Blizanci u Podgmreču

Braća Begić, Adem i Hakija, su prošle godine značajno pojačali ekipu Nk Podgrmeč. Nogometnu karijeru su započeli u Nk Ključ, gdje su prošli sve omladinske selekcije kluba.

Rođeni su 10.7.1994.godine u Njemačkoj, gdje su roditelji boravili u izbjeglištvu. 

Porodica svoje korijene vuče iz Begića, zaseoka kraj Hrustova. 
Da li je u pitanju teren i klima, ali je ovaj kraj poznat po talentovanim nogometašima. Svjetski poznati Haris Seferović i braća Handanovići, uz veliki broj nadolazećih budućih zvijezda, koje traže mjesto pod suncem diljem Evrope igrajući najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Dolazak braće Begić je bio u pravom trenutku za ekipu Podgrmeča. Dobro su pojačali znatno oslabljen igrački kadar i uspjeli izboriti klubu dobru poziciju za nastavak proljetne sezone.

Dolazak disciplinovanih i odgovornih igrača, uz svo znanje i talenat koji imaju, digao je ekipu kao kolektiv na viši nivo. Niti svakodnevna putovanja na treninge pri različitim vremenskim uslovima nisu uticala da oslabi pozitivna energija kojom zrače.

Na početku proljetne sezone su već iskusni igrači i vrlo čvrsti stubovi tima.
Sretni bliznaci za klub koji čitavu ekipu drže jedinstvenom. Da li je to samo odlika blizanaca , zbog koje je klub na dobitku, ne znamo, ali rezultati su očigledni.

Anel Kumalić je još jedan blizanac, čiji je brat nažalost napustio nogomet. Šteta što nije bio uporan i redovan na treninzima. Odustao je od obaveza, dok sedamnaestogodišnji Anel ubire plodove svoga rada. Još uvijek junior, nametnuo se treneru kao nezamjenljiv u veznom redu. Izvrsno barata loptom, ima odličan pregled terena i lucidne poteze.

Braća Begić nisu samo nogometni dobitak u ekipi Podgrmeča. Veliki su dobitak za sve navijače i simpatizere Podgrmeča.

Naime, od januara ove godine, izrađuju i uređuju fb stranicu Nk Podgrmeč Sanski Most.
Posao rade odlično i na ovoj stranici svi zainteresovani mogu saznati novosti u klubu.

KOMENTARI