instant fap

BMW M5 star 21 godinu je nakon 346.000 kilometara u sjajnom stanju

BMW M5 star 21 godinu je nakon 346.000 kilometara u sjajnom stanju

BMW E39 M5 je poznat po mnogo čemu, a mnogi tvrde da je upravo ova generacija zapravo i vrhunac modela. Kada se sve uzme u obzir, jasno je na čemu se temelji takav stav.

E39 M5 nudi fantastičnu kombinaciju performansi i dinamike upravljanja, a dolazio je samo sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem. Neki će reći da E39 M5 predstavlja “opasnog momka u Armanijevom odijelu”, uprkos tome što je primjerak sa snimka proizveden 2000. godine te je dosad prešao više od 346.000 kilometara. Ovakvi primjerci se obično čuvaju u garaži te koriste samo vikendom, a neki ih samo ljubomorno čuvaju u skladištima u sklopu svojih privatnih kolekcija. Vrijednost E39 generacije modela M5 konstatno raste, tako da ih je sve teže vidjeti na cestama.

Međutim, jedan vlasnik iz Nizozemske i dalje bezbrižno uživa u svom automobilu koji je i dalje u sjajnom stanju uprkos pređenih 346.000 kilometara. On tvrdi da ga redovno održava te da ima krući ovjes. Kočnice su također obnovljene, a automobil je posebno zaštićen kako bi izdržao zimu te odolio “zubu vremena”, Ponovo je lakiran, zamijenjena su i stakla te još neke komponente kako bi izgledao “svježe”. Istina je da nije savršen, no sve je u granicama koje dozvoljavaju popravke.

Ovo je još jedan automobil koji je dokaz da pređeni kilometri ne moraju značiti ništa. Lekcija je jasna, pravilnim održavanjem do dugovječnosti.

KOMENTARI