instant fap

Bogat program i brojni gosti na svečanoj proslavi Dana državnosti BiH u Švicarskoj

Bogat program i brojni gosti na svečanoj proslavi Dana državnosti BiH u Švicarskoj

“Moja BiH”, zajednica bosanskih udruženja centralne Švicarske, koja su se okupila oko ideje promovisanja nacionalnih vrijednosti BiH, povodom Dana državnosti BiH u Cirihu organizira manifestaciju na kojoj će okupiti sve Bosance i Hercegovce i prijatelje ove zemlje u Švicarskoj, ali i drugim zemljama regiona.Na manifestaciji koja će drugu godinu zaredom biti održana 23. novembra u Stadhalle Dietikonu u Zurichu s početkom u 19:30 sati govorit će viceprvak svijeta Amel Tuka, Jovan Divjak, Stjepan Kljujić i Ajdin Hasanić.

Uz večer filma i sevdaha s Arminom Omerovićem i Almom Subašić nastupit će kulturno-umjetnička društva iz Švicarske – “Kula” Küssnacht, “Bosanski Ljiljan” Luzern i “Sevdah” Oberentfelden, kao i škole iz Luzerna, Zuricha, Zuga i Oberentfeldena.

U sklopu muzičkog dijela programa nastupit će Hari Mata Hari i Džejla Ramović, a moderatori programa su proslavljeni glumac Tarik Filipović i Nevres Softić.

U sklopu svečanosti bit će upriličena i dodjela priznanja za humanistu, umjetnika, sportistu, privrednika i Bosanca godine.

Tarik Filipović će 24. novembra u 19 sati, u Luzernu odigrati monokomediju “Ćiro”. Priča o Ćiri Blaževiću, treneru svih trenera, već je obišla čitav svijet i odigrana je više od 300 puta, a prvi put će biti predstavljena i u Švicarskoj.

KOMENTARI