instant fap

Bolesni sin Hasan samo želi radni stol

Bolesni sin Hasan samo želi radni stol

Četveročlana porodica Bašić iz Ljubije kod Prijedora godinama je navikla na sirotinju. Žive jako teško i više nego skromno. Od svog rada školuju i dvoje djece, Hasana (9) i Selmu (15). Majka Indira (36) kroz suze kaže da bi sve lako da nije stalne borbe za Hasanovo zdravlje. Naime, u posljednje vrijeme ima problema s bubrezima, jetrom, srcem…

– Blijed je, brzo se umara, jako je smršavio. Stalno se žali i na glavobolje. Vodili smo ga kod doktora u Prijedor i Sanski Most. Uvijek trebaju nove pretrage. A to sve košta. Mjesečno primamo samo 35 maraka na ime dječijeg doplatka, a samo za Selminu kartu do škole moram dati 20 maraka. I to smo nekako namicali, ali više ne možemo sami, jer jedino što u životu želim je da znam šta je s mojim djetetom – priča uplašeno Indira.

Ovu porodicu život nije mazio. Indira je vrijedna, sije baštu, ima i mali plastenik, nekoliko ovaca. Bori se, kao i suprug Bahrija koji je u vrijeme naše posjete Ljubiji bio na nadničenju. Ipak, u kući nerijetko nema ni ulja, ni brašna. Nemaju od čega kupiti.

– Odrasla sam u bijedi i sirotinji, znam šta je nemati, ali boli me duša za mojim djetetom – kaže Indira od koje se, dok joj se riječi miješaju s plačem, ne odvaja njen devetogodišnjak.

Skroman i tih, tako je na pitanje „šta bi poželio da ima?“ majci na uho tiho šapnuo “radni sto“.

Svi koji bi željeli pomoći porodici Bašić, mogu kontaktirati Indiru Bašić na broj:

00387 65 324 623

KOMENTARI