BOLJE VIJESTI Kiša slabi, Bliha u opadanju

Homeinmedia danas

BOLJE VIJESTI Kiša slabi, Bliha u opadanju

Pozivaju se mještani koji žive uz Sanicu da se pripreme za moguće poplave

Na području Unsko-sanskog kantona obilne padavine uslovile su porast vodostaja svih rijeka, što je prouzrokovalo brojne probleme u nekolikom općina i gradova kantona, potvrdili su iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Usljed poplava, Općina Sanski Most jučer je proglasila i stanje prirodne nesreće, kazala je glasnovogovnica FUCZ Majda Kovač.

U općini Sanski Most, u mjestu Alagića Polje rijeka Bliha je poplavila jedan dio područja pomenutog naselja i ugrozila 15-ak stambenih i pomoćnih objekata. Tako da je tim za spašavanje Službe civilne zaštite evakuirao dvije porodice dok su druge porodice same snašle.

Rijeka Bliha se značajno povukla u odnosu na proteklu nedjelju kada je ugrozila mještane u naselju Emsin sokak.

U općini Sanski Most, Vatrogasna jedinica općine Sanski Most vršila je prevoz vreća za pijesak na područja ugrožena poplavama. U saradnji sa pripadnicima Službe civilne zaštite obavljali su i druge poslove u pomoći stanovništvu ugroženom od poplava, izgradnja nasipa, zaštita objekata.

Podsjećamo, zbog intenzivne kiše i rasta vodostastaja u Sanskom Mostu sinoć je proglašeno stanje prirodne nesreće, a u 22 časa oglasile su se i sirene, a proglašeno je stanje opšte pripravnosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0