Bollywoodski filmovi snimat će se u BiH?

HomeVijestiBiH

Bollywoodski filmovi snimat će se u BiH?

Prijedorske vlasti ne govore o spomeniku ubijenoj djeci

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Indiji organizirala je skup pod nazivom „Večer predstavljanja Bosne i Hercegovine“, koji je održan u Mumbaiju, u najpoznatijem kriket centru u Indiji – MCA, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Skup je imao za cilj da se predstavi i promovira Bosna i Hercegovina, posebno kao perspektivno značajna turistička destinacija za indijske turiste. Ovim se skupom nastojalo i zainteresirati bolivudske filmske direktore da prihvate BiH kao izvanrednu lokaciju za snimanje filmova.

Ambasador BiH u Republici Indiji Sabit Subašić je održao prezentaciju na temu “Ljepote Bosne i Hercegovine” i govorio ne samo o jedinstvenim prirodnim ljepotama, nego i ukupnim kulturnim i tradicijskim vrijednostima koje BiH posjeduje.

Jedan od najpoznatijih filmskih direktora u Indiji Imtiyaz Ali, koji je prošle godine na inicijativu Veleposlanstva BiH učestvovao na Sarajevo Film Festivalu, veoma je nadahnuto govorio o svojim impresijama i BiH iskustvima i pozvao prisutne da obvezno posjete našu zemlju. Ovom prilikom prisutnima je uručena i kopija intervjua koji je Imtiyaz Ali dan ranije  dao za India today, jedan od najprestižnijih dnevnih listova u Indiji, u kojem je veoma impresivno iznio utiske iz BiH.

Na kraju su i predstavnici Air Arabije predstavili svoj novi projekat uspostavljanja avionske linije Delhi-Sarajevo što će po općoj procjeni doprinijeti znatno većem broju posjeta iz Indije u BiH.

Na skupu od oko stotinjak prisutnih učestvovali su čelni ljudi najpoznatijih tour operatora u Indiji, znatan broj poznatih filmskih direktora iz Bollywooda, te predstavnici medija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0