instant fap

Bombaš samoubica se raznio na aerodromu, najmanje sedam poginulih i više od 30 ranjenih

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 30 ranjeno u eksploziji autobusa koji je prevozio izraelske turiste u bugarskom gradu Burgasu. Bombaš samoubica raznio je autobus na aerodromu

 

Izraelski zvaničnici su potvrdili da su u autobusu bili izraelski državljani. Policija je navela da je aerodrom u Burgasu zatvoren i da se avioni preusmjeravaju na aerodrom u Varni.

Državni radio BNR navodi da je riječ o autobusu sa izraelskim putnicima i da je vatra zahvatila još dva autobusa. Jedan očevidac izraelske nacionalnosti, koji je telefonom razgovarao sa izraelskim vojnim radiom, rekao je da je eksplozija vjerovatno izazvao bombaš samoubica koji je aktivirao bombu prilikom ulaska u autobus.

Autobus je bio krcat mladim Izraelcima.

Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako prenose “Novinite”, saopštilo je da je upitanju teroristički napad.

Burgas je drugi najveći bugarski grad na Crnom moru te je vrlo popularan među izraelskim turistima.

Izraelski premijer optužio je Iran za ovaj napad.

– Svi znakovi upućuju na Iran, rekao je Benjamin Netanyahu, a prenosi AP.

Netanyahu je napomenuo kako ovaj napad liči na one u Indiji, Gruziji, Tajlandu, Keniji i Ciparu koji su se dogodili u posljednjih nekoliko mjeseci.

– Ovo je iranski teroristički napad koji se širi svijetom, rekao je premijer Netanyahu te dodao kako će ‘Izrael oštro reagirati na iranski teror’, prenosi AP.

Još početkom godine izraelske vlasti zatražile su od bugarskih da pojačaju sigurnosne pratnje u prijevoznim sredstvima koja se koriste za transport njihovih državljana.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PI-Tvlz_ANg

KOMENTARI