instant fap

Borba protiv genocida i diskriminacije

Borba protiv genocida i diskriminacije

Centar za izgradnju mira, nevladina organizacija iz Sanskog Mosta, uspješno je okončala projekat prevencije genocida i borbe protiv diskriminacije, a polaznicima predavanja koja su organizovana u sklopu projekta dodijeljeni su certifikati.

Prema riječima direktora ove nevladine organizacije, Vahidina Omanovića, projekat je realiziran u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

U proteklom periodu organizovana su predavanja za trideset prosvjetnih radnika iz sanskih osnovnih i srednjih škola. Prosvjetni radnici su potom organizovali radionice za djecu koje su bile usmjerene ka borbi i prevenciji diskriminacije i nasilja.

Prema riječima prosvjetne radnice Azre Osmanagić, tokom ovog projekta polaznici su mogli naučiti dosta korisnih stvari koje mogu upotrijebiti u procesu obrazovanja učenika.

To se posebno odnosi na vještine i tehnike borbe protiv diskriminacije i nasilja.

U okviru ovog događaja govorilo se o mehanizmima i sredstvima borbe protiv diskriminacije bilo kakve vrste, te o preventivnim načinima djelovanja protiv ove negativne društvene pojave. Ovaj projekat je inače samo jedan u nizu kojeg organizuje Centar za izgradnju mira.

KOMENTARI