instant fap

Borba večeri Poturak – Mozny

Pored Poturka bore se naši mladi borci Elvir Mehić, Boban Krušić, Bojan Dekonja, Dario Kadić i Mesud Selimović


Dževad Poturak sa K1 borcima iz BiH: Obećavaju istinski spektakl

Ljubitelji borilačkih sportova, u nedjelju naveče od 20 sati, moći će uživati u trećem po redu turniru pod nazivom “Sarajevo Fight Night”.

Očekuje se osam borbi, a učestvovat će borci iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Slovačke i BiH. U borbi večeri okršaj će imati naš najbolji K-1 borac Dževad Poturak i Slovak Tomas Mozny. Tim povodom je održana i press konferencija na kojoj su se pored najveće zvijezde turnira, Dževada Poturka, pojavili mladi borci iz BiH koji će dobiti priliku da se dokažu pred publikom i to Elvir Mehić, Boban Krušić, Bojan Dekonja, Dario Kadić dok se Mesud Selimović, koji je također trebao biti na pressu, iz opravdanih razloga nije pojavio. Također, nije bilo ni protivnika Poturka, Slovaka Moznya.

“Želio sam da se na današnjem presu pojave naši mladi borci radi što boljeg promovisanja ovog sporta u BiH. Oni su budućnost ove borilačke discipline u BiH. Iz tog razloga nisam želio da se danas pojavi moj protivnik. Svi ovi borci sa moje lijeve i desne strane mogu doći da samog svjetskog vrha, bez pretjerivanja. Sve što treba je da se odriješi kesa i uloži u njih”, naglasio je naš najbolji K1 borac koji je do sada u karijeri sakupio 68 borbi (48 pobjeda, 18 poraza).

Poturak kaže da će mu ovaj kvalifikacioni turnir poslužiti kao mjerilo njegovog rada u poslednjih oko mjesec i pol.

“Borba sa Moznyem će mi pokazati koliko sam radio u proteklih 45 dana koliko se već pripremam za ovaj turnir kao i za K1 World Grand Prix u Tokiju gdje ću učestvovati zajedno sa još 15 najboljih svjetskih boraca. O Slovaku ću reći samo da je 115 kilograma težak i da je opasan protivnik”, kazao je Dževad Poturak.

Ulaznice za turnir koštaju 10 i 20 KM, a mogu se kupiti na poznatim prodajnim mjestima u Sarajevu.

KOMENTARI