instant fap

Borilački spaktakl

Na lokalitetu bazena „Vodeni park“ sinoć je održan borilački spektakl pod nazivom „Fajt najt“ u nekoliko disciplina kik boksa.

Ovaj događaj privukao je veliku pažnju ljubitelja borilačkih vještina, a nastupili su odlični borci iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Događaj su uveličala i velika imena borilačkog sporta, nekadašnji višestruki prvak svijeta i Evrope, Draženko Ninić, profesionalni prvak Evrope u klasičnom boksu u VBA verziji, Goran Delić te evropski prvak u K1 Denis Marjanović. Borilački spetakl otvorio je načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, koji je borcima zaželio mnogo sreće.

U prvom meču večeri, u disciplini ful kontakt do 67 kilograma snage su odmjerili Vladen Mutić iz Bosanskog Novog i Kemal Bratić iz Bosanske Krupe. U borbi ova dva mlada pesrpektivna borca, više snage i vještine pokazao je Bratić. U drugoj borbi su nastupili Dario Rodić iz Banjaluke i Kenan Skender iz Zenice. Već u prvoj rundi ovog meča došlo je do povrede arkade kod Rodića, zbog čega je meč prekinut, a Skender proglašen pobjednikom.

U disciplini lou kik, u kategoriji do 67 kilograma, snage su odmjerili Radenko Kukavica iz Banjaluke i domaći takmičar, Irnes Kamber, član Kluba borilačkih sportova „Sana 2004“. Gledaoci su vidjeli odličnu borbu i dva sjajna mlada borca. Odlukom sudija na kraju pobjedio je domaći takmičar, Irnes Kamber. U četvrtoj borbi, u disciplini K1 u konkurenciji do 63 kilograma, rukavice su ukrstili Marinko Matičić iz banjalučkog kluba „Draženko Ninić“ i Albin Fajković, član KBS „Sana 2004“.

U odličnoj borbi protivnici se nisu štedjeli, a sudije nisu mogle odlučiti koji borac je ostvario prednost, te je ishod meča bio neriješen. Meč iznenađenja večeri ponudio je najuzbudljiviju borbu. U disciplini lou kik do 71 kilograma, višestruki prvak Republike Srpske i BiH, Dario Delić iz Prijedora odmjerio je snage sa isto tako uspješnim takmičarem, Mujom Šušnjarem iz Bihaća. Otvorena borba i brojni udarci krasili su ovaj meč koji je jednoglasnom odlukom sudija pripao Šušnjaru.

I na kraju u meču večeri sastali su se prvak Srbije u K1, Bojan Džepina i prvak BiH u ovoj disciplini, Bahrudin Mahmić. I ova borba je podigla gledaoce na noge, vidjelo se mnogo otvorenih i bespoštednih udaraca s obje strane. Više snage i izdržljivosti imao je Zeničanin, te je pobjedio jednoglasnom odlukom sudija. Ovo veče su svojim nastupima začinili i mladi karatisti Kluba borilačkih sportova „Sana 2004“.

KOMENTARI