Bosanac junak dana: Najvrednija isporuka kurira DHL-a Harisa Softića

HomeVijestiGlobus

Bosanac junak dana: Najvrednija isporuka kurira DHL-a Harisa Softića

Bosanka Mersiha Husagić u Njemačkoj je bila izbjeglica, a sada je uspješna glumica

Pravi šok doživjela je u subotu Diana D. iz minhenskog kvarta Obersendling. Dok je u dvorištu skupljala lišće s 3-godišnjim sinom Maxijem, samo trenutak nepažnje bio je dovoljan za užasnu spoznaju.

Maxi je odjednom nestao bez traga”, rekla je 37-godišnja majka i odmah krenula u potragu.

Diana nije znala da je mali Maxi pronašao anđela čuvara 100-tinjak metara dalje. Haris Softić, Bosanac koji radi u DHL-u, otkrio je uplakanog dječaka u blizini njegovog doma uUlici Aidenbach.

“Upoznao sam dječaka jer često isporučujem pakete u njegovoj zgradi”, rekao je Softić, koji dnevno dostavlja 100-tinjak pošiljki.

Međutim, Maxi nije znao adresu nego je Harisu rekao da stanuje u vrtiću! Srećom, znao je reći svoje ime, dovoljno da Haris Softić uzme dječaka za ruku i pozove policiju.

“Kako je majka već prijavila nestanak djeteta, u službi za hitne slučajeve mogli su reći adresu nakon kratke pretrage”, objasnila je Anna Heschl iz ureda za štampu policije u Münchenu.

Samo 20-ak minuta nakon nestanka djeteta kurir DHL-a je vratio dječaka u njegov dom. Mama Diana D. dobila je najvredniji poklon DHL-a zahvaljujući Bosancu Harisu Softiću.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0