HomeUncategorized

BOSANKA KOJA JE ODUŠEVILA INTERNET Sheyla dva covera prijavila na svjetsko takmičenje

Bh. pjevačica Sheyla na muzičkom takmičenju Music I/O

Nedavno je bosanska pjevačica Šejla Grgić, umjetničkog imena Sheyla, osvojila je internet preko noći. Njena izvedba pjesme “Hello” oduševila je mnoge koji su je poslušali. Sada je obradila pjesmu “Chandelier”. Pjevačica Sia možda je nije čula, ali trebala bi.

Nama je bolja od originala. Šejla je sa obradom singla “Hello” slavne Adele do sada prikupila više od 240.000 pregleda na YouTubeu, a Sia bi je mogla odvesti u nove visine.

Mlada muzičarka oduševljava svakog dana brojne slušatelje, ne samo u regiji, već i svijetu pa je odlučila da dvije cover pjesme prijavi na svjetsko takmičenje.

– “Global music online contest” je svjetsko takmičenje na koje sam se prijavila jer sam dobila mail od organizatora. Oni su na mom YouTube kanalu vidjeli covere koje sam radila pa su mi dali sugestiju da se prijavim jer im se svidjelo – rekla je za “Avazov” portal Grgić.

Sheyla ističe da je prijavila pjesme više kako bi se povezala sa muzičarima iz cijelog svijeta koji su, također, prijavili svoje radove.

– Postoji mogućnost komunikacije a imaju i simbolične nagrade. Postoji pravilo kako se glasa. Svi se mogu na stranicu prijaviti sa svojim Facebook profilom ili mailom
tako se dobije mogućnost za “boost” koji je najbitniji kako bi pobjedila koji se plaća 0.10 dolara i “pick” koji je besplatan – kazala je Grgić.

Dodaje da ako pobjedi, otvaraju joj se mnogo mogućnosti što je velika i jedinstvena prilika.

– Idem u sljedeći krug takmičenja gdje su i nagrade veće a generalno se otvara i mnogo mogućnosti za saradnje – rekla je Grgić.

Za Sheylu možete glasati OVDJE.

Ovo su pjesme koje je Sheyla prijavila za takmičenje:

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0