instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Bosanka o kojoj bruji region: Zaista bih voljela da izrazim svoje mišljenje o poruci, ali…

Bosanka o kojoj bruji region: Zaista bih voljela da izrazim svoje mišljenje o poruci, ali…

“Žena. Prva generacija. Izbjeglica. Muslimanka. Obrazovana. Korisnica kontracepcije. Feministkinja. Bosanka. Amerikanka.”, pisalo je na plakatu kojeg je Ajla držala tokom protesta ispred zgrade Capitola u Washingtonu.

U mnogim gradovima širom planete žene su protestvovale protiv Trumpa, poruka mira se proširila svijetom, ali javnost u BiH je ostala podijeljena. Iako Ajlina poruka ima izrazitu važnost, pojedini komentari na društvenim mrežama su otišli u drugom pravcu tako da i ne čudi odgovor koji smo dobili kada smo stupili u kontakt sa lijepom Bosankom.

Naime, Heder nam se zahvalila na interesovanju, ali iz nekog razloga nije mogla govoriti o težini svoje poruke.

– Poštovana redakcijo, hvala vam što želite da razgovarate sa mnom. Veoma sam zahvalna što je veliki broj medija u svijetu obratio pažnju i dokumentovao Ženske marševe – započela je svoju poruku, a onda objasnila kako je nenadano završila na naslovnicama.

– Novinarka iz Star Tribunea me slučajno uslikala, a ja nisam ni pomišljala da ću biti tema bosanskih medija – objašnjava Heder.

Pomalo je čudno zašto nije htjela govoriti o maršu, ali nije isključeno da su je upravo negativni komentari na društvenim mrežama demotivirali da uradi tako nešto i na sebe “navuče” još veću pažnju Bosanaca.

– Zaista bih voljela da izrazim svoje mišljenje o poruci, ali u ovom trenutku ne mogu ništa više reći. Zahvaljujem se ne pažnji – kratko je na kraju razgovora kazala Heder.

Trumpova retorika izazvala je proteste širom SAD i svijeta, milioni ljudi su završili na ulicama, ali na primjeru Ajle se tačno vidi kolika je zaista (ne)moć običnog čovjeka.

KOMENTARI