instant fap

Bosna i Hercegovina osvojila prvo mjesto, Nermin Hujić upisao prve nastupe

Bosna i Hercegovina osvojila prvo mjesto, Nermin Hujić upisao prve nastupe

Pobjedom u posljednjem meču protiv Austrije rezultatom 61:53, naši momci su osvojili prvo mjesto na turniru u organizaciji Saveza za košarku u kolicima Bosne i Hercegovine.

Naš tim je i u ovoj utakmici pokazao snagu i na kraju sasvim zasluženo ostvario pobjedu i osvojio prvo mjesto na turniru. Od samog starta susreta Rekanović i njegovi saigrači su se nametnuli na terenu i već nakon prvih deset minuta su imali prednost od deset poena (20:10).

Prednost koju su stekli u tom periodu bez velikih problema su održavali do kraja susreta i konačnih 61:53 u korist Bosne i Hercegovine. Interesantno je da je ovo bila jubilarna stota utakmica za našeg reprezentativca Elvira Purića, koji je uz reprezentaciju od samog nastanka pa sve do danas.

Veliki doprinos pobjedama reprezentacije BiH je dao Nermin Hujić, kojem su ovo prvi nastupi u najdražem dresu.

Najefikasniji u našoj ekipi je bio Rekanović sa 21 poenom, Majstorić je postigao 18, dok je Hujić dodao 14 poena.

U posljednjoj utakmici turnira Hrvatska je pokazala da je kvalitetnija ekipa od Srbije i slavila pobjedu rezultatom 67:33.

KONAČNI POREDAK:

1. Bosna i Hercegovina, 
2. Hrvatska, 
3. Austrija, 
4. Srbija.

Ono što je posebno potrebno navesti je sjajna organizacija turnira koju je uz pomoć sponzora i prijatelja u djelo sproveo Savez za košarku i kolicima Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI