instant fap

Botanički vrt Mirsade Topalović

Botanički vrt Mirsade Topalović

Sanjanka Mirsada Topalović, stanarka u Naselju 17. viteške brigade u Sanskom Mostu, uredila je pravi botanički vrt ispred zgrade u kojoj živi, a u ovoj oazi zelenila, cvijeća i ljepote svakodnevno uživa njena porodica, ali i drugi stanari.

Kaže kako je spontano došla na ideju da na ovaj način oplemeni prostor koji je godinama bio zapušten, siv i jednoličan, a o njenom poduhvati svi imaju samo riječi hvale.

Dodaje kako je vremenom napravila leje sa zemljom koje je potom ispunila raznovrsnim cvijećem koje je sama rasadila. Također, na ovome mjestu može se pronaći i egzotično cvijeće i biljke kao što su olianderi, suncokreti, kaktusi, palme, banane, smokve i mnogo drugo bilje. Dodaje kako od februara, kada rano cvijeće počinje cvjetati, pa sve do novembra u njenom vrtu buja život .

U održavanje i njegovanje ovakvog vrta potrebno je uložiti dosta napora, truda i energije, ali najviše ljubavi, a ovaj prostor je već prozvan rajskom oazom.

Sanjani su oduvijek bili na glasu kao ljudi koji vole da imaju uredna dvorišta u kojima žive. U poslednje vrijeme sve je više takvih prostora, pa Sanski Most možda već danas zaslužuje da se ponovo nazove „gradom cvijeća“, epitetom koji ga je krasio nekada u prošlosti.

KOMENTARI