instant fap

Braća Hodžić uvijek uz svoju Tominu

Braća Hodžić uvijek uz svoju Tominu

Sinovi Almaza Hodžića koji žive i rade van Bosne nikad nisu zaboravili svoje mjesto i uvijek u svim projektima koji su realizirani za ljepšu Tominu bili jedni od najvećih donatora. 

Bilo kad i koji projekat da se u Tomini pokrene oni su tu i pomažu financijski da se to realizira.

Navest ćemo samo neke projekte gdje su bili među najvećim donatorima a ima i onih projekata koje su oni 100 % sami finansirali: Kupovina i izgradnja Društvenog doma Tomina, ograđivanje mezarja, prekrivanje Kula džamije, rekonstrukcija džematske kuće, asfaltiranje puteva koji su do sad završeni, asfaltiranje parkinga pred mezarjem.

Projekat koji se ovih dana realizira je zamjena starih lampi javne rasvjete sa novim LED lampama, a isti finansira Ferid. Braća Hodžić su podrška najvećem projektu trenutno u Tomini – asfalriranja (rekonstrukcija) svih puteva u Tomini kao i drugi manji projektima.

Ovdje treba napomenuti da nema humanitarne akcije u kojoj ovi momci nisu učestvovali.

Ovi momci nikada nisu uslovljavali bilo čim svoje mjesto, niti su tražili šta zauzvrat. Oni su primjer svima nama kako se voli i poštuje svoja država i mjesto.   Na sve ovo što čine financijski, Ferid je prihvatio da bude i član Skupštine MZ, gdje je primjer i drugim van Bosne da se može i na taj način pomoći svom mjestu.

Veliko hvala ovim momcima i da ih dragi Bog nagradi za sve što čine za dobrobit svih nas.

Ima Tomina još ovakvih pozitivnih primjera o kojim ćemo kasnije pisati.

KOMENTARI