instant fap

Braća Karabegović ubice Amine Šabanagić

Lukač, koji je u utorak boravio u Bihaću, a jučer je upravo zbog jednog od najsvirepijih ubistava u poslijeratnoj BiH posjetio i Sanski Most, potvrdio je za Avaz da su policiji, osam godina nakon zločina, poznata imena počinilaca.

amina

– Osobe koje se dovode u vezu s ubistvom Amine Šabanagić su u inozemstvu, ali mislimo da će se nakon istrage koju vodi i Tužilaštvo u Bihaću osumnjičeni vrlo brzo naći pred licem pravde – kazao je Lukač, izražavajući zadovoljstvo prvenstveno, kako je rekao, zbog Aminine porodice i građana što je ovaj monstruozni zločin konačno riješen.

Kako je “Avaz” ranije pisao, osumnjičeni za ubistvo Amine Šabanagić su Anes i Admir Karabegović iz Sanskog Mosta, koji duže vremena žive u Njemačkoj. Nezvanično se saznaje da se uskoro očekuje deportacija braće.

Još od 22. novembra sumnja se da su oni počinioci ovog zločina. Tog dana, naime, specijalci FUP-a, uz asistenciju sanskih policijaca, pretresli su stanove u vlasništvu njihovih roditelja Muhameda i Emsude Karabegović u Sanskom Mostu, koji su tada preživjeli najteže trenutke u svom životu. Majci osumnjičene braće je tokom pretresa naglo pozlilo, zbog čega je bila odvedena u Dom zdravlja.

Istraga kojom je rukovodio Mirko Kuprešaković, načelnik FUP-a, pokazala je podudarnost pronađenih bioloških uzoraka muškarca na garderobi ubijene Amine Šabanagić s genomskim otiskom jednog od braće Karabegović.

S obzirom na to da osumnjičeni nisu u zemlji, DNK uzorci su, prema svemu sudeći, uzeti od roditelja. Pouzdane informacije kažu da stariji brat Anes Karabegović sa suprugom i djetetom živi u Štutgartu, gdje ima firmu koja se bavi krovopokrivanjem, dok je Admir sa suprugom i troje djece nastanjen u Triru.

U stanu u ulici Muse Ćazima Ćatića izvjesno vrijeme stanovao je Admir Karabegović, mlađi sin Muhameda i Emsude. Upravo ovom ulicom je pod okriljem noći 19. na 20. maj  prije osam i po godina prošla Amina Šabanagić nakon što je završila drugu smjenu na recepciji hotela “Sanus”. Pronađena je udavljena u potoku uz gradsko mezarje Greda, oko 400 metara od kuće u kojoj je živjela s roditeljima i dvije sestre.

KOMENTARI