instant fap

Braća Mujkanović letvama udarali internatlije, lakše povrijeđeno pet učenika i jedna učenica

Braća Mujkanović letvama udarali internatlije, lakše povrijeđeno pet učenika i jedna učenica

Trojica punoljetnih huligana sinoć oko 21.30 sati upali su u internat Srednje poljoprivredne škole (SPŠ) „Sanus futurum“ u Sanskom Mostu u naselju Krkojevci i pretukli nekoliko učenika. Policija je nakon poziva brzo došla na lice mjesta, a izgrednici su već bili pobjegli.
5450d0ba-b38c-4938-9c8a-0a07b0765237-img-8581-718x446
Ubrzo ih je policija pronašla i uhapsila. Radi se o braći Harisu (20) i Larisu Mujkanoviću (21), a sa njima je u grupi bio i Smail Spahić, koji je, sudeći po izjavama svjedoka, pokušavao da ih spriječi.

Direktor SPŠ“ Sanus futurum“ Sakib Seferović potvrdio je ove informacije. On je takođe stigao odmah u školu i organizirao prijevoz povrijeđenih učenika do Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu. Prema službenim informacijama lakše tjelesne povrede zadobili su H.B., E.M., I.M., B.H., E.K. S.M. i A. M. Samo jedan od njih je punoljetan. Napadači su učenike udarali letvama i metlom koju su pronašli na ulazu u internat.

– Internat u kome stanuje 71 učenik od čega 19 djevojaka zaključava se u 22 sata, a napadači su iskoristili činjenicu da vrata još nisu bila zaključana pa su nasilno ušli i odmah počeli sve redom tući – ispričao nam je Seferović koji je nakon incidenta ostao u školi skoro cijelu noć.
5450d0b8-9510-4d45-ab03-0845b0765237-img-8586
Sve se odigralo u nekoliko minuta, da bi huligani kojima se suprotstavilo nekoliko učenika pobjegli pod okriljem noći. Prema informacijama koje smo dobili od učenika i vaspitačice u školi, koja je prisustvovala napadu, huligani su bili vidno alkoholizirani, a posebnu agresivnost pokazivao je Laris Mujkanović.

Iz Policijske stanice Sanski Most kazali su da se u vezi ovog slučaja vodi istraga, a krivično djelo je okarakterizirano kao nasilničko ponašanje. Motivi napada nisu poznati.

Inače, braća Mujkanović poznati su ovdašnjoj policiji po nasilničkom ponašanju i tučama u ugostiteljskim objektima.

Autor: Onasa

KOMENTARI