instant fap

Braća ‘stare unazad’, imaju 40 godina ali se ponašaju poput dječaka

Tony i Christine Clark iz Velike Britanije odgajaju dva sedmogodišnja dječaka, kuća im je puna modela vlakova, dijelova igre Monopol, a na TV-u se stalno vrte crtani filmovi. Ipak, njihovi sinovi Matthew i Michael imaju realno 39 i 42 godina, a boluju od leukodistrofije, sindroma zbog kojeg stare unazad.

Naizgled su normalni 40-godišnjaci, ali kada su u pitanju njihove reakcije, vidi se kako su djeca zarobljena u tijelima odraslih ljudi. Tijekom noći bude se kao i mala djeca jako često te se igraju kao kada su zaista bili djeca, kaže njihov otac

Rijetki genetski poremećaj “napada” obično živčani sustav, kralježnicu i mozak, a zbog toga se braći osnovne psihičke funkcije ne mogu razviti normalno, piše Shine.

Prije šest godina obojica su imala posao te su imali svoje obitelji, a danas se o njima brinu njihovi roditelji, koji imaju 60 godina. Michael je do prije šest godina radio u britanskoj vladi, a Matthew u tvornici i odgajao je kćer skupa sa svojom suprugom. Njihov poremećaj počeo je izlaziti na vidjelo 2007. godine. Roditelji su to primijetili po čudnom ponašanju obojice, prenosi 24sata.hr.

Liječnici su istaknuli kako je trenutačno mentalna dob Matthewa i Michaela između sedam i deset godina.

– Naizgled su normalni 40-godišnjaci, ali kada su u pitanju njihove reakcije, vidi se kako su djeca zarobljena u tijelima odraslih ljudi. Tijekom noći bude se kao i mala djeca jako često te se igraju kao kada su zaista bili djeca – ispričao je njihov otac.

Početkom ove godine Matthew je postao i djed, ali u obitelji nije bilo veselja. Osim psihičkog stanja, nedavno su i fizički počeli slabiti. Liječnici su njihovim roditeljima rekli kako je mala vjerojatnost da će se njihovi sinovi oporaviti, jer znaju mnogo sličnih slučajeva. Upozorili su i kako se njihovo stanje još razvija te može postati gore.

KOMENTARI