instant fap
NaslovnicaSport

BRAVO Ada Avdagić osvojila bronzanu medalju u Beogradu

BRAVO Ada Avdagić osvojila bronzanu medalju u Beogradu

Sjajne vijesti stižu iz Beograda – reprezentativka Bosne i Hercegovine u taekwondou Ada Avdagićosvojila je bronzanu medalju u kategoriji seniorki do 53 kilograma, na G1 bodovnom turniru “Galeb Belgrade Trophy 2023“, koji je u nedjelju, 24. septembra, održan u Srbiji.

Glavni grad Beograd bio je domaćin velikog takmičenja na kojem je učestvovalo 800 takmičara iz 41 države, 198 klubova.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, Ada Avdagić je u polufinalu zaustavljena od srbijanske takmičarke Vanje Stanković, bivše svjetske i aktuelne evropske prvakinje, rezultatom 1:2, koja je poslije i osvojila zlatnu medalju u ovoj kategoriji.

Ovo je ukupno šesta medalja Ade Avdagić u seniorskoj konkurenciji sa G rankiranih turnira i zvaničnih takmičenja (dvije zlatne i četiri bronzane medalje).

“Zadovoljan sam Adinim nastupom, s obzirom na to da se radi o najjačem G turniru u regiji, kao i činjenicom da je pokazala karakter i želju za pobjedom u borbi sa kvalitetnim protivnicama, iako je tek ušla u seniorsku konkurenciju. Nedostajalo je iskustva i malo sportske sreće u polufinalnoj borbi sa renomiranom i puno iskusnijom protivnicom. Naredni vikend slijedi nam novi nastup na G1 Albanian Openu u Tirani“, kazao je Ibrahim Kolja, trener Ade Avdagić.

Naglasimo, Ada Avdagić je uz Lanu Pudar najveća sportska nada, pred njom je sjajna budućnost.

KOMENTARI