instant fap
Naslovnicainmedia danas

BRAVO Milksan isplatio svojim radnicima po 1080 KM

BRAVO Milksan isplatio svojim radnicima po 1080 KM

Bilježimo još jedan pozitivan i hvale vrijedna gest u lokalnoj poljoprivredi, a ovoga puta mjesto radnje je mljekara „Milksan“.

Ova sanska firma je ovih dana isplatila svojim zaposlenicima pomoć u doba ekonomske krize u iznosu od 1080 maraka, te time ispoštovala preporuke Vlade FBiH o pomoći radnicima u ovim teškim vremenima. Vlasnik ove sanske firme, Muhamed Kamerić, u izjavi za RTV Sanu ističe da su to uspjeli zahvaljujući dobroj poslovnoj godini.

Još jedna pozitivna informacija iz ove sanske firme jeste da su povećali otkupnu cijenu mlijeka i da ona sada za litar sirovog mlijeka iznosi 85 feninga i više. Na ovaj način ispoštovali su zahtjeve proizvođača mlijeka i svojih kooperanata i trenutno od svih otkupljivača drže najvišu otkupnu cijenu.

Kamerić ističe kako se nada da će ovo dovesti do povećanja obima proizvodnje mlijeka na području Sanskog Mosta. U poslednje vrijeme često se mogu čuti informacije o tome kako bi moglo doći do nestašice mlijeka na tržištu, međutim Kamerić smatra kako do toga neće doći.

Mljekara „Milksan“ će i ovu poslovnu godinu okončati s proizvodnjom koja će biti nešto veća od 2 miliona litara prerađenog mlijeka, a proizvoidi ove firme već su godinama prepoznati kod kupaca kao izuzetno kvalitetni. Ova sanska firma danas zapošljava dvadeset radnika.

KOMENTARI