BRAVO Novo vozilo za čišćenje gradskih ulica

HomeSanski MostLokalne teme

BRAVO Novo vozilo za čišćenje gradskih ulica

JKP “Sana” želi povećati broj ugovora o odvozu smeća

Javno komunalno preduzeće „Sana“ nabavilo je specijalizirano vozilo za čišćenje gradskih ulica, koje će u narednim danima biti stavljeno u funkciju. Radi se o vozilu koje je opremljeno mehanizmima za čišćenje i pranje ulica, a kupljeno je sredstvima samog preduzeća.

Kako ističe tehnički direktor ove firme, Faruk Alagić, stavljanje ovog vozila u pogon unaprijediće kvalitet njihovih usluga. 

JKP „Sana“ se već punih šest godina nalazi u stečaju i primjer je kako stečajni postupak ne mora nužno biti ekonomska smrt neke firme, već može predstavljati i put ka konsolidaciji i ozdravljenju.

Zahvaljujući domaćinskom poslovanju, trudu i dobrom vođenju, firma je uspjela vratiti oko 3 miliona dugovanja zbog kojih je i došla u stečaj, a danas uredno izmiruje sve svoje obaveze, kako prema komitentima, tako i prema 43 uposlena radnika.

U JKP „Sana“ se nadaju kako će nakon izlaska iz stečaja i ponovnog vraćanja osnivaču, odnosno općinskim vlastima, biti nastavljeni pozitivni poslovni trendovi koje bilježe u poslednjih šest godina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: