BRAVO Svečano otvoreno dječje igralište u Kijevu

HomeSanski MostLokalne teme

BRAVO Svečano otvoreno dječje igralište u Kijevu

Spomen obilježje na meti nesavjesnih građana

Svečano je danas bilo u školskom dvorištu područne škole u Kijevu, gdje je otvoreno novo dječije igralište. Svečanost je održana uz prisustvo učenika, roditelja i nastavnika škole, kao i najmlađih mještana koji nisu krili radost i oduševljenje onim što je urađeno.

Danas je u dvorištu ove škole vladala vesela i razdragana atmosfera, a najmlađi učenici su presijecanjem trake svečano otvorili diječije igralište, koje je nedavno izgrađeno i od sada će biti od velike koristi kako učenicima tako i svim najmlađim mještanima.

Projekt izgradnje igrališta inicirala je učiteljica ove škole, čiju su ideju podržali roditelji i mještani koji su donirali finansijska sredstva za njegovu izgradnju. Ukupno je sakupljeno preko 5000 KM za ovaj projekat, a vrijedi izdvojiti i jednog anonimnog donatora koji je izdvojio 2000 maraka.

Kako bi se upotpunila svečanost, organizovana je i podjela dječijih paketića. Upućena je zahvalnost u ime roditelja, učenika i radnika škole svima koji su finansijski podržali ovaj projekt.

Na ovaj način područna škola u Kijevu je dobila igralište koje će se u buduće koristiti kao prostor gdje se roditelji i učenici mogu igrati, družiti i svoje slobodno vrijeme provoditi u prekrasnom ambijentu školskog dvorišta.

Igralište je opremljno pratećim mobilijarom, drvenom kućicom, ljuljaškama, klackalicom, pješčanom podlogom za igru, a urađeno je i oslikavanje zidića pored igrališta, na kojem su iscrtane različite edukativne poruke.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0