instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

BRAVO Zavidno muzičko znanje sanskih maturanta

BRAVO Zavidno muzičko znanje sanskih maturanta

Ove godine četiri maturanta uspješno je završilo osnovno muzičko obrazovanje u Osnovnoj muzičkoj škola Sanski Most, koja u našem gradu djeluje kao jedina obrazovna ustanova ovakve vrste, i koja kao takva učenicima pruža mogućnost sticanja muzičke naobrazbe.

Radi se o veoma uspješnoj generaciji maturanata, koja je tokom proteklog šestogodišnjeg obrazovanja pokazala zavidno muzičko znanje, te istovremeno imala priliku da kroz učenje i zalaganje svoj talenat i sklonost prema muzici dodatno upotpuni u okviru rada sa nastavnicima u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Nastavnica u ovoj školi, profesorica Alma Karabeg, navodi da ova generacija broji četiri učenika, od kojih je odsjek za klavir završilo 3 učenika, dok je jedan učenik završio odsjek z harmoniku. Pored toga ističe i da ova obrazovna ustanova po prvi put ove godine ima i tri maturanta koji završavanju srednju muzičku školu u Bihaću, a koji su prethodno osnovnu muzičku školu završili u Sanskom Mostu, što govori o kontinuitetu, kao i dobrom i kvalitetnom radu koja ova obrazovna ustanova pruža svojim polaznicima.

Među učenicima koji su završili školu je i Benjamin Zukić, koji je u dosadašnjem školovanju nastupao na nekoliko takmičenja na kojima je osvojio i nekoliko nagrada, a posebno se izdvaja prvo mjesto na federalnom takmičenju iz klavira.

Lamija Ramić, ističe kako nosi pozitivna iskustva, te da se trud i rad proteklih šest godina, od kada je krenula u muzičku školu isplatio, te da školovanje planira nastaviti u srednjoj muzičkoj školi u Bihaću.

Osnovna škola u Sanskom Mostu i za narednu godinu planira upisati određeni broj učenika u prvi razred, a zainteresovani učenici i njihovi roditelji već sada se mogu informisati o načinu i uslovima upisa.

Osnovna muzička škola u Sanskom Mostu djeluje već dugi niz godina kao područno odjeljenje Umjetničke škole Bihać, i do sada je odškolovala nekoliko generacija, a bitno je naglasiti da i dalje iz godine u godinu vlada veliki interes učenika i roditelja za upis u školu.

KOMENTARI