instant fap
NaslovnicaMagazin

Bregović: Biti Sarajlija je dijagnoza, svi se vraćaju u Sarajevo, osim Kusturice

Bregović: Biti Sarajlija je dijagnoza, svi se vraćaju u Sarajevo, osim Kusturice

Poznati muzičar Goran Bregović bio je gost emisije HRT-a “Nedjeljom u 2” u kojoj je s voditeljem Aleksandrom Stankovićem razgovarao o brojnim temama, između ostalog o Bijelom dugmetu, Johnnyju Štuliću, Severini, ratu, kao i otkrio nove muzičke projekte.

Bregović je Stankoviću ispričao kako je karijeru započeo u striptiz baru sa 17 godina, te kako je u to vrijeme vidio više golih žena nego njegovi vršnjaci.

Na upit novinara o korištenju droga, Bregović je kazao kako je sa drogom počeo i završio sa 18 godina, priznavši kako mu je diskografska kuća Jugoton plaćala da se “drži budnim”.

”Kad sam pisao tekstove, imao sam problema s rokovima, morao sam biti pod jednom vrstom pritiska da dovršim tekst. Ne bih rekao da sam se drogirao, nego, tako sam se držao budnim sedam dana… Pisao sam, uz malo kokaina”, rekao je Bregović.

U intervjuu koji je dao za HRT, Bregović je govorio i o ratu u BiH.

”Nisam mogao sudjelovati u ratu zato što mi je žena muslimanka, otac Srbin, majka Hrvatica. Imao sam komotnu poziciju, bio sam u Parizu, nisam morao zauzeti stranu. Četiri godine sam se bavio premještanjem rodbine, s ocem sam se nalazio na mađarskoj granici. Niko ne bi imao koristi da sam se ja uključio u rat. Iza mene su ostale ljubavne, a ne angažirane pjesme. Sada plaćam porez u Sarajevu, jer biti Sarajlija je dijagnoza, svi se vraćaju u Sarajevo, osim Kusturice”.

Bregović je komentarisao i hrvatsku pjevačicu Severinu, s kojom je sarađivao u nekoliko navrata, nazvavši je “slatkoćom”.

”Svi kao da smo na Prozacu kad ona uđe u prostoriju. Čujem da je imala problema s onim. Žao mi je što joj nisam brat da mu odem na vrata”, kazao je Bregović.

Johnnya Štulića je u razgovoru opisao kao amatera koji nikada nije uspio postati profesionalac, te je objavljivao sve što mu padne na pamet.

Muziku Bijelog Dugmeta Bregović je nazvao “pastirskim rockom”, te je otkrio kako trenutno radi na novom albumu koji će nositi naziv “Tri pisma iz Sarajeva”.

“Sarajevo danas više ne doživljavam kao grad, nego kao metaforu. Mislim da je to dobra adresa za odaslati pisma”, rekao je Bregović.

KOMENTARI