instant fap

Britanka za srebreni pir mužu poklonila bubreg

Jedna žena svom je suprugu za srebreni pir poklonila nešto što je daleko vrijednije od bilo kojeg poklona! Niegel Bryant iz Sutton Coldfielda bio je osuđen na dijalizu dva puta u sedmici. Međutim, njegov se život u potpunosti promijenio nakon što mu je 48-godišnja supruga Nicola ponudila svoj bubreg, piše Daily Mail.

Testovi su pokazali da će bubreg odgovarati 50-godišnjem Niegelu te je par u martu ove godine otišao pod nož.

“To je bio odličan način da promijenimo Nigelov život. Prošli mjesec smo proslavili srebreni pir, a ja sam htjela za njega učiniti nešto što će mu promijeniti život”, rekla je gospođa Bryant.

Velikodušna supruga kaže da je sretna jer joj suprug može jesti više toga i što provodi manje vremena na stroju za dijalizu te smatra kako je ovim potezom obogatila cijelu porodicu. Dodala je i kako je teško donijela ovakvu odluku, ponajviše zbog djece.

Niegelovi zdravstveni problemi počeli su 1993. godine kada mu je dijagnosticirana Chronova bolest, a nastavili su se 2007. godine kada su mu zatajili bubrezi.

“Isprva sam bio zabrinut jer je to bilo rizično za moju suprugu, ali sam, ipak, odlučio prihvatiti njen poklon i to se pokazalo kao najbolje rješenje”, rekao je Niegel.

“Ne postoji garancija da će organizam prihvatiti presađeni bubreg”, rekla je Karen Hodgson, koordinatorica transplantacija centralne bolnice Castle Vale Renal Unit. Dodala je kako je odluka o doniranju bubrega veoma važna te da je broj donacija u Velikoj Britaniji u porastu.

KOMENTARI