instant fap

Britanski vojnik skupljao novac za dječaka iz BiH

Britanski vojnik skupljao novac za dječaka iz BiH

BRITANSKI vojnik Wayne Ingram upoznao je tada 4-godišnjeg Stefana Savića tijekom svoje misije u BiH. 

Maleni Stefan imao je teški tešku deformaciju lica. Rođen je s rascjepom zbog kojeg mu je bila potrebna operacija. 2003. godine Ingram je pokrenuo akciju, skupio 85 tisuća funti i Stefan je došao u Veliku Britaniju na operaciju. 

10 godina kasnije 14-godišnjem Stefanu bila je potrebna nova operacija kako bi mu se olakšalo disanje. Ingram je opet uskočio u pomoć i pokrenuo akciju “The Stefan Savic Appeal”

Kirurg David Dunaway, koji je izveo prvu operaciju 2003. godine, svoje usluge odbio je naplatiti, ali Ingramu je i dalje trebalo 15 tisuća funti za sve ostale troškove. 

Prilikom skupljanja novca pisao je mnogim poznatim osobama, između ostalog i Davidu Beckhamu koji mu je odgovorio kako je već odabrao humanitarnu udrugu kojoj će ove godine dati donaciju, piše Daily Mail.

Ingram je bio oduševljen time koliko su velikodušni “obični” ljudi zahvaljujući kojima je uspio skupiti 20 tisuća funti. Stefan je prošli tjedan stigao u Veliku Britaniju i operacija je uspješno obavljena. 

“Želio sam održati obećanje koje sam dao prije mnogo godina i za Stefana napraviti sve što je u mojoj mogućnosti. On je promijenio moj život i inspirirao me na to da postanem bolničar. Zauvijek ćemo imati nerazdvojivu povezanost”, ispričao je Ingram

Nakon odlaska iz vojske postao je bolničar i odlučio svoj život posvetiti onima koji najviše trebaju njegovu pomoć, a nastavit će prikupljati novac i za drugu bolesnu djecu. 

KOMENTARI