instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Brojanje glasačkih listića iz inostranstva još nije počelo

Brojanje glasačkih listića iz inostranstva još nije počelo

Trenutno pojedine izborne komisije osnovnih izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini po odobrenju Centralne izborne komisije BiH pravilno utvrđuju rezultate s redovnih biračkih mjesta gdje to birački odbor nije uradio, ne radi se o ponovnom brojanju već o brojanju glasačkih listića da bi se pravilno utvrdio izborni rezultat.

Glasački listići s biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, glasački listići birača koji su glasali putem redovnih i Covid-19 mobilnih timova, glasački listići birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima će se brojati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, napominju iz CIK-a.

U skladu sa Pravilnikom o organizaciji rada i utvrđivanja rezultata glasanja u Glavnom centru za brojanje za Lokalne izbore 2020. godine, prvo se broje nepotvrđeni-kovertirani glasački listići, glasački listići za glasanje u odsustvu,  glasački listići za glasanje putem mobilnog tima, glasački listići za glasanje poštom, glasački listići za glasanje u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH, glasački listići za glasanje putem posebnog (COVID-19) mobilnog tima i glasački listići, u skladu sa odlukom Centralne izborne komisije BiH o ponovnom brojanju.

Brojanje glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje još nije počelo jer se očekuje dostavljanje ovih kategorija glasačkih listića iz Skladišta Centralne izborne komisije BiH.

Sve aktivnosti u Glavnom  centru za brojanje mogu posmatrati posmatrači akreditirani za posmatranje rada Glavnog centra za brojanje, saopćeno je iz CIK-a.

KOMENTARI