instant fap

Burić: Igramo protiv nepravde, a kada je već tako, nećemo se predati lako

Burić: Igramo protiv nepravde, a kada je već tako, nećemo se predati lako

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici uoči današnjeg susreta Zmajeva protiv Njemačke na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.Naš tim se suočio s velikim problemima uzrokovanim koronavirusom i Bilal Šuman će na raspolaganju imati samo deset igrača uz golmana Burića.

Uzaludni su bili apeli našeg saveza prema EHF-u i RS Njemačke da se meč odgodi, jer niko od njih nije pokazao razumijevanje prema novonastaloj situaciji.

“Ne igramo mi danas samo protiv Njemačke, već igramo za našu Bosnu i Hercegovinu. Ima nas samo 11 i već su nas svi prežalili, jer smo desetkovani, jer igramo protiv rukometne velesile, jer igramo protiv nepravde! E pa, kada je već tako, nećemo se predati lako, naprotiv! I krv svoju, za Bosnu moju!!!”, napisao je Burić na Facebook stranici.

Prvi meč kvalifikacija za EP naši rukometaši igraju danas u gostima kod Njemačke u Düsseldorfu (16:15), a tri dana kasnije prema rasporedu domaćini smo Austriji u Bugojnu (20:00).

Naša reprezentacija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2 sa selekcijama Njemačke, Austrije i Estonije. 

Plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine će osigurati po dvije prvoplasirane, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.

KOMENTARI