Burkiniji i harpuni uplašili kupače u Splitu

HomeVijestiRegion

Burkiniji i harpuni uplašili kupače u Splitu

Nakon zabrana porasla prodaja burkinija, naručuju ih nemuslimani

Da histerija oko prošlogodišnje izbjegličke krize, koju se prečesto povezuje s rastućim terorizmom u Evropskoj uniji, ima utjecaja i na Splićane, pokazao je slučaj koji se dogodio u kasno poslijepodne protekle nedjelje, piše Slobodna Dalmacija.

No, priča, koja neodoljivo podsjeća na scenarij loše skrivene kamere kakve se mogu pronaći po internetu, ipak je istinita, a čitatelji-svjedoci bili su prisutni nešto prije 18 sati kada se sve odvilo na kupalištu pod koncesijom hotela “Radisson Blu Resort” na Trsteniku, tačnije u blizini njihovog plažnog kafića “Mistral”.

Sve je krenulo kada su se pored mora smjestile dvije gospođe odjevene upravo u, od posljednje sedmice sporni, burkini, i to jedna u potpuno crnoj plivačkoj odori, a druga u svijetloplavoj.

Nakon nekog vremena pored njih su se smjestila i dvojica muškaraca noseći velike tamne torbe iz kojih su umjesto peškira počeli vaditi – puške. Naravno, u pitanju nije bilo vatreno oružje, već podvodne puške s ostima i harpunom, namijenjene sportskom ribolovu, s kojima su nakon nekoliko minuta krenuli u more.

Svjedoci tvrde kako je nelagoda zbog tamnih torba i kod ostalih kupača bila i te kako vidljiva, gotovo da se mogla opipati u zraku, a dio ih je odlučio i pokupiti svoje stvari i krenuti kućama, neki i s djecom u naručju.

Upozoreni su i djelatnici “Radissona Blu”, koji su muškarcima što su već bili otplivali prema dubljemu moru i plastičnim plutačama koje omeđuju kupalište kako bi tamo zaronili u potrazi za jadranskim plijenom, objasnili da ribolov nije moguć na uređenoj hotelskoj plaži, nakon čega su oni izišli iz mora, te omotali puške u peškire i spremili ih u torbe, a potom se i uputili natrag u hotel, što je i potvrđeno Slobodnoj Dalmaciji.

Upravo burkini je uzrok velike afere koja već danima drma cijelu Francusku, a sve zbog kontroverzne zabrane tog kupaćeg kostima namijenjenog muslimankama koji otkriva tek lice i vrhove udova.

Uvođenje ove, iz niza razloga skandalozne odluke, na nekim plažama Azurne obale konzervativni francuski gradonačelnici opravdavaju činjenicom da burkini na plaži izaziva nelagodu zbog sve češćih terorističkih napada koji se vezuju s njihovim sugrađanima muslimanske vjeroispovijesti.

Ribolov zabranjen na plažama

Podvodni ribolov na Jadranu zabranjen je od 1. maja do 1. oktobra u blizini uređenih plaža, uzgajališta riba, te u brodskim lukama i pristaništima, ako drugačije nije naznačeno na samoj lokaciji. Na prilazima trsteničkom kupalištu jasno je vidljiv znak zabrane ribolova u koncesioniranoj zoni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0