Bužimljanima Buniću i Jusiću nije u interesu razvoj općine Bužim

HomeVijestiBiH

Bužimljanima Buniću i Jusiću nije u interesu razvoj općine Bužim

Klub Bošnjaka podijeljen oko smjene Bunića, institucije da utvrde autentičnost snimka

OO SDA Bužim kao odgovorna politička organizacija ima potrebu da se oglasi građanima Općine Bužim u povodu usvajanja Budžeta USK-a i djelovanjem određenih i umišljenih političara koji vrše paralelizam kada je u pitanju zarazna bolest koronavirus.

Ne znaju ili se prave da ne znaju, a morali bi znati, da ima Štab Civilne zaštite Općine Bužim koji je jedini mjerodavan za sprovođenje i donošenje naredbi, odluka i zaključaka na području Općine Bužim, te koji se redovno sastaje i donosi važne odluke i to zajedno sa Domom zdravlja i Policijskom stanicom kako ne bi došlo do širenja zaraze.

Za njih izgleda to ne važi, oni navikli po svom. Dokle će stići vidjećemo.

Ovom prilikom pozivamo ih da se kroz legalne organe države uključe i pomognu građanima bez politizacije. Nažalost danas smo svjedoci da pojedini politički predstavnici i ovo teško vrijeme koriste za politikanstva i samo ličnu promociju, što svjedoče i brojni tekstovi na jednom lokalnom „portalčiću“, jer njima je očito bitna samo lična promocija a nikako zdravlje naših građana.

Sa ovim svakodnevnim informacijama željeli su sakriti sramotu i izdaju svih Bužimljana.

Očemu se radi pažljivo pročitajte u nastavku.

Laburisti nisu više „autonomaši“?

Naime, poznato Vam je da su prije nekoliko dana Bunić-Jusić usvojili Budžet USK-a i to više ni manje nego sa „ručicom“ zastupnika Laburistričke stranke, čiji je tvorac osuđeni ratni zločinac i izdajnik Bošnjačkog naroda Fikret Abdić. Već unaprijed znamo šta ćete na ovo reći, ne, nije on više „autonomaš“ pokajao se baš u trenutku kad se Budžet trebao usvojiti.

Tako je Buniću i Jusiću draži Konjički klub iz Velike Kladuše od djece u Varoškoj Rijeci koja nemaju fiskulturnu salu, od djece na Bućevcima koja nemaju ni asfaltno igralište, od djece na Konjodoru i Čavi koja isto tako nemaju fiskulturnu salu, o ostalim Mjesnim zajednicama da i ne govorimo.

Draže su im i Kladuške škole i sportske sale za koje je izdvojeno 437.000,00 KM. Draži im je Centar za kulturu u Velikoj Kladuši koji je dobio 200.000,00 KM, u kojem je zlatna „ručica“ iz Laburističke stranke sam i član UO-a, a predsjednik kćerka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Možda su zaboravili pa samo da ih napomenemo da i mi imamo Centar za kulturu, sport i informisanje u Bužimu u kojem je potrebno uložiti financijski sredstava da se u potpunosti završi.

Isto tako draže im je dati 1 milion KM za asfaltiranje lokalnih puteva u Velikoj Kladuši.

Možda su i ovo zaboravili pa da ih ovim putem još jednom napomenemo da i u ostalim Mjesnim zajednicama u Općini Bužim imaju spremni projekti čija se realizacija čeka podrškom Kantonalnog budžeta, ali vama je draže podržati projekte ratnog zločinca i izdajnika Bošnjačkog naroda Fikreta Abdića.

Zaista ne znamo otkud vam tolika hrabrost da pogazite šehidsku krv, porodice poginulih boraca, demobilisane borce, ratne vojne invalide, zlatne ljiljane 505. viteške brigade i sve patriote ove države.

Uradili ste to samo radi ličnih interesa. Pogazili ste sve principe morala. Sigurni smo da vam ovo Bužimljani neće moći tako lako zaboraviti.

Da još jednom podsjetimo da su skoro sve Općine na području USK-a zastupljene u Budžetu USK-a sa sredstvima za Domove zdravlja, Civilnu zaštitu, poljoprivredu, privredu, jedino za građane Općine Bužim sredstava nema, eto kako se naš dvojac Bunić-Jusić bore za svoje građane.

Očekujemo da se oglase povodom ovakvih sramotnih poteza svi oni koji žele dobrobit i prosperitet Općine Bužim, stoji u saopćenju OO SDA Bužim.

Pres OO SDA Bužim

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0