instant fap

„Caffe bar 17“ pobjednik malonogometnog turnira

„Caffe bar 17“ pobjednik malonogometnog turnira

Nakon odigranih 66 utakmica i postignutih 511 golova, u subotu je  u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu završen tradicionalni malonogometni turnir za seniore, kojeg je i ove godine veoma uspješno organizirao NK „Podgrmeč“.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Caffe bar 17“ iz Sanskog Mosta, koja je u finalnoj utakmici rezulatom 7:2 savladala ekipu „Sana cop“ iz Ribnika.  Pobjednička ekipa je na turniru ukupno odigrala devet utakmica, zabilježila sedam pobjeda i dva remija uz gol razliku od čak 53:12.

U utakmici za treće mjesto također je slavila sanska  ekipa „Reiman“ koja je sa visokih 7:4 porazila ekipu „Pekara Princ“ iz Prijedora. Uz diplomu i pehar  prvoplasirana ekipa dobila je pet hiljada maraka, za drugo mjesto nagrada je bila dvije hiljade, a za treće mjesto hiljadu.

Organizator je nagradio i najbolje pojedince turnira. Za najboljeg igrača proglašen je Igor Osredkar iz ekipe „Caffe bar 17“, iz ove ekipe dolazi i najbolji strijelac turnira  Smajo Ibričić sa devet postignitih golova, dok je za najboljeg golmana proglašen Mirza Hamzabegović iz ekipe „Reiman“.

Na turniru „Podgrmeč 2012“  bilo je prijavljeno 28 ekipa iz  Sanskog Mosta , Prijedora, Ključa i Ribnika. Veliki interes nogometaša da igraju na sanskom malonogometnom turniru svakako je privukao visok nagradni fond. S toga su mnoge ekipe nastupile sa kvalitetnim i iskusnim igračima koji nastupaju za prvoligaške i premijerligaške klubove, a u jednom dijelu turnira bilo je čak  osam reprezentativaca u malom nogometu iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske. To je, svakako, privuklo i ljubitelje nogometa, te su tokom cijelog turnira tribine u Gradskoj dvorani bile skoro pune, a gledaoci su mogli uživati u velikom broju uzbudljivih i neizvjesnih utakmica, punih iznenađenja

. Priznanje treba odati i sudijskom paru Branku Trkulji i Sretenu Udovčiću, koji su i ovaj put odlično odradili svoj posao. Slobodno se može reći, da je Podgrmečov turnir ponovo opravdao očekivanja i postao je jedan od najjačih na prostoru Unsko – sanskog kantona, ali i šire. Na kraju recimo, da su u subotu tokom finalne večeri turnira odigrane i dvije revijalne utakmice.

U prvoj su se sastale djevojčice iz Sportskog udruženja Čaplje i Slobode iz Mahale, a utakmica je završena prijateljski 1:1. U drugoj utakmici su snage odmjerili veterani Podgrmeča i Nogometnog saveza USK-a, a susret je zavrešen bez pobjednika 2:2. Također, tokom turnira odigravane su i revijalne utakmice u kojima su međosobno igrali najmlađi članovi Nogometnog kluba Podgrmeč. Predpioniri i pioniri su doblili priliku da pokažu svoje nogometno znanje, a slobodno možemo reći, da su u tome i uspjeli, pokazavši da sanski nogomet ima budućnost.

Dokaz tome je da su na svakom nastupu sa tribina bili nagrađeni velikim aplauzom od svojih starijih sugrađana.

KOMENTARI