Canizares: Real nije pružio šansu Navasu da pokaže da je jednako dobar ili bolji od Courtoisa

HomeSport

Canizares: Real nije pružio šansu Navasu da pokaže da je jednako dobar ili bolji od Courtoisa

Zaboravili ste ga? Tino Sušić zabio eurogol na kultnom stadionu!

Navas je član Reala bio pet godina i za to vrijeme je s klubom osvojio čak tri Lige šampiona i jednu La Ligu. Gotovo sve vrijeme bio je prvi golmna, ali nakon dolaska Thibauta Courtoisa prošlog ljeta, ta pozicija mu je postala ugrožena.

Belgijanac je dobijao više prostora na golu iako nije pružao nikakve posebne partije, pa se Navas odlučio za odlazak na samom kraju prelaznog roka.

Canizares kaže kako niko u Realu nije bio za to, posebno ne trener Zinedine Zidane, ali da su ipak bili dužnici prema Kostarikacu i da su ga morali pustiti.

“Real se okrenuo Courtoisu i nije dopuštao Keyloru priliku da pokaže kako je jednako dobar ili bolji od njega. Svi su željeli da ga zadrže, posebno Zidane, ali na neki način su mu bili dužnici, pa su bili prisiljeni da ga puste”, kazao je Canizares.

Navas je inače potpisao četverogodišnji ugovor s PSG-om gdje će biti prvi izbor na golu, a Canizares kaže kako ekipa iz Pariza odavno nije imala takvog golmana.

“Svi njegovi kvaliteti dolaze uz veliko iskustvo i činjenicu da ne griješi u velikim utakmicama. Zbog toga je jedan od najboljih golmana svijeta. Možda niije tako dobar kada je u pitanju igra nogama, ali u rukama je vrlo siguran i ne pravi greške”.

Priliku za debi u novom klubu Navas će imati već narednog vikenda kada njegov tim dočekuje Strasbourg.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: