instant fap
NaslovnicaSport

Capello stao u odbranu trenera Atalante: Pretjeruje se, nije uradio ništa pogrešno

Capello stao u odbranu trenera Atalante: Pretjeruje se, nije uradio ništa pogrešno

Legendarni italijanski nogometni stručnjak Fabio Capello stao je u odbranu trenera Atalante Gian Piera Gasperinija koji je nedavno rekao da je na utakmici između Valencije i Atalante imao koronavirus.Gasperini je rekao kako je osjetio da je bolestan dan prije utakmice s Valencijom, ali da nije imao temepraturu i vodio je svoju ekipu na utakmici Lige prvaka. Tek prije desetak dana, nakon što je dao uzorke krvi, saznao je kako je imao koronavirus.

Nakon ove izjave Gasperinija za Gazzettu dello Sport uslijedile su kritike na račun trenera Atalante, a iz Valencije su poručili kako su iznenađeni te da je italijanski stručnjak svojim potezom doveo u opasnost veliki broj ljudi.

“Govori se o periodu kada još uvijek nismo znali kakvi su tačno simptomi. Mislim da ta kontroverza nema nikakvog smisla. Mislim da je to sve pretjerano. Ako onda pomislimo šta su sve brojne države uradile prije nego što je sve zatvoreno… Mislim da Gasp nije uradio ništa loše. Mislim da je u tom trenutku vjerovao kako ima samo običnu gripu. Na kraju, prije samo nekoliko dana sazno je da ima koronavirus”, rekao je Capello.

KOMENTARI