instant fap

Čarobni hotel „Kraljevac“ na obali Sane FOTO

Čarobni hotel „Kraljevac“ na obali Sane FOTO

Ključanin Fahrudin Ljutić, koji već duže živi i radi u Švicarskoj, odlučio je kapital zarađen u toj zemlji investirati u rodni kraj, pa je u ključkom naselju Zgon, u prekrasnom krajoliku na obali Sane, izgradio moderni hotel „Kraljevac“ sa četiri zvjezdice.

Ljutić kaže kako se radi o investiciji od oko tri miliona maraka i dodaje kako mu je oduvijek bila želja da izgradi takav objekat u svome zavičaju. Inače, on se u Švicarskoj bavi preradom mesa i vlasnik je firme koja proizvodi razne vrste mesnih prerađevina.

-Veliki sam zaljubljenik u ribolov i moja namjera je da ovom investicijom pomognem razvoj sportskog ribolova na Sani i njenim pritokama, jer mislim da tu leži veliki ekonomski potencijal. U kontaktu sam s brojnim Švicarcima, Austrijancima i Njemcima koji su zaljubljenici u ribolov i oni su izrazili veliko interesovanje za našu zemlju. 

Kaže kako u sklopu objekta postoji 11 apartmana s ukupno 24 kreveta, moderni restoran i kafe sala, kao i prodavnica za prodaju ribolovačkog pribora, a ukupno je zaposleno deset radnika i radi se mahom o mladim ljudima. Ljutić ističe kako ovo nije završetak investicije, jer u budućnosti, u neposrednoj blizini hotela, namjerava graditi drvene bungalove za smještaj gostiju.

-Iako je bilo puno skeptika koji su me odvraćali od ove investicije, mogu samo reći kako bih preporučio svima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu. Plašili su me komplikovanom administracijom, ali sam do potrebnih odobrenja i dozvola došao brzo i relativno jednostavno, kazao je Ljutić, uvjeren u dugoročnu isplativost svoje investicije.

Na kraju kaže kako je hotel nazvan po lokalitetu gdje je izgrađen i za koji se veže legenda o poslednjem bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću. Prema narodnom predanju, on je pogubljen upravo na ovom mjestu nakon što se poslije opsade obližnje Ključke tvrđave, predao osmanlijskoj vojsci.

KOMENTARI