instant fap

Čarobni tonik iz kućne radinosti koji liječi sve zimske bolesti

Čarobni tonik iz kućne radinosti koji liječi sve zimske bolesti

Supertonik je antibiotik koji ubija i gram-pozitivne i gram-negativne bakterije. Ovo snažno sredstvo protiv virusa, gljivica i plijesni poboljšaće cirkulaciju krvi i limfe u sve dijelove tijela.

Drevni tonik je djelotvoran u liječenju prehlade i gripe, a uspješan je i u liječenju gljivica. Recept datira još iz srednjeg vijeka.

Sastojci (organski uzgojeni): 

1 litra jabučnog octa
1/4 šoljice nasjeckanog bijelog luka
1/4 šoljice nasjeckanog luka
1/4 šoljice nasjeckanih habanero papričica (ili najljuće paprike koje možete pronaći)
1/4 šoljice naribanog đumbira
1/4 šoljice naribanog hrena
2 kašičice kurkume

Upute 
Pomiješate i procijedite.
Ulijte u bocu.
Tonik možete čuvati u ormariću duže vrijeme. nema potrebe držati ga u hladnjaku. Pijte manje količine čim osjetite prve znakove prehlade ili gripe. Ako imate upalu grla, tonikom malo ispirite grlo. Tonik se može koristiti pomiješan s maslinovim uljem za salate.

Bijeli luk je antibiotik širokog spektra. Za razliku od hemijskih antibiotika koji ubijaju milione prijateljskih bakterija koje tijelo treba, bijeli luk cilja samo na neprijateljske bakterije, pa čak i podstiče rast zdravih bakterija. Bijeli luk je takođe snažno sredstvo protiv gljivica.

Luk i bijeli luk su srodne biljke, tako da luk ima slično djelovanje kao bijeli luk, no nešto je blaži. Zajedno čine strašan borbeni dubl.

Hren je moćna biljka za sinuse i pluća. Otvara sinusne prolaze i povećava cirkulaciju u njima. Većina liječnika slaže se da prehlada i gripa često započinju u sinusima.

Đumbir sadrži snažna protuupalna svojstva te je jak krvožilni stimulans.

Ljute paprike su poznate kao najefikasnije sredstvo koje ‘gura’ ljekovite sastojke do mjesta gdje su najpotrebniji.

Kurkuma liječi infekcije i smanjuje upale. Zbog toga u zemljama u razvoju nema toliko slučajeva raka. Posebno je korisna jer smanjuje bol u zglobovima.

Jabučni ocat sadrži niz vitamina, betakaroten, pektin i vitalne minerale, kao što su kalij, natrijum, magnezijum, kalcij, fosfor, hlor, sumpor, gvožđe i fluor. Hipokrat je rekao da je imao samo dva lijeka: med i jabučni ocat.

Pektin u octu pomaže u regulaciji krvnog pritiska i smanjuje loš holesterol. Betakaroten pomaže u borbi protiv štete uzrokovane slobodnim radikalima, održava čvrstoću kože i mladenački izgled. Ocat je dobar i za one koji žele izgubiti na težini. A jabučna kiselina je vrlo korisna u borbi protiv gljivica, kao i bakterijskih infekcija. Smanjuje i bol u zglobovima.

 

KOMENTARI