Čedomir Jovanović o odluci da policija čuva mural Ratka Mladića

HomeVijestiRegion

Čedomir Jovanović o odluci da policija čuva mural Ratka Mladića

Naljutio se, sjeo na traktor i preorao im fudbalski teren

Jučerašnje scene iz Njegoševe ulice u Beogradu predstavljaju veliku sramotu za srpsku policiju, kaže lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, reagujući na policijske snage koje su bile raspoređene na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića, gdje je inače bio najavljen protest i uklanjanje murala s likom Ratka Mladića.

“Ukoliko je policija već bila odlučna u nameri da se bavi čuvanjem murala, mogla je da se pozabavi oslikanim likom ubijenog premijera Zorana Ðinđića na platou kod Filozofskog fakulteta koji je stalno na meti vandala. Umjesto toga, policija se odlučila da raspoložive snage stavi u funkciju čuvanja murala koji veliča ratnog zločinca Ratka Mladića, osuđenog za genocid u Srebrenice i ratne zločine u Bosni”, naveo je Jovanović.

Danas nam je, kaže, više nego ikada potrebna policija koja će sačuvati Beograd od “kretena koji naš grad iscrtavaju likovima kao što je Mladić i koji na taj način brukaju sve ono što je vrijedno i svjetlo u srpskoj istoriji

Naravno da današnja akcija policije nema nikakve veze sa čuvanjem reda i mira, već je bila u službi čuvanja lika i djela osuđenog ratnog zločinca. U suprotnom bi bez ikakve reakcije dočekala protest dvije žene, aktivistkinje, koje su privedene zato što su jajima gađale tu sramotu od murala u jednoj od glavnih vračarskih ulica”, kaže Jovanović.

Prema njegovoj ocjeni policija takvim potezima urniše sve ono što predstavlja ideju i viziju Zorana Ðinđića.

“Dva murala i odnos prema njima su poslednji znak za uzbunu i zato je potez svakog pojedinca koji se suprotstavi veličanju ratnih zločina slamka za koju moramo da se uhvatimo i da stanemo uz njih”, poručio je Jovanović.

MUP je, inače, saopštio da je rasporedio svoje snage da obezbjeđuju javni red i mir zbog najavljenog protesta i uklanjanja murala sa likom Ratka Mladića, te da nisu štitili taj mural, piše portal N1.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: