instant fap

Centralna javna rasprava o nacrtu budžeta

Centralna javna rasprava o nacrtu budžeta

U prisusutvu velikog broja zainteresovanih građana, u sali Općinskog vijeća održana je centralna javna rasprava o nacrtu budžeta općine Sanski Most za 2019. godinu.

Na početku rasprave, od strane općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića, i načelnice općinske službe za finansije, trezor i zajedničke poslove, Ermine Hrnčić, predočene su glavne karakteristike utvrđenog nacrta, a nakon toga je otvorena diskusija tokom koje su prisutni građani imali priliku iznijeti svoje prijedloge i primjedbe. Podsjećamo, Općinsko vijeće Sanski Most je na 23. redovnoj sjednici održanoj 30. oktobra usvojilo nacrt budžeta za narednu godinu, koji je planiran u iznosu od preko 11 miliona KM, a na istoj sjednici zaključeno je da se provede javna rasprava u trajanju od 30 dana. U proteklom periodu, uz centralnu, održano je pet javnih rasprava u mjesnim zajednicama, tokom kojih su građani imali mogućnost da svojim usmenim prijedlozima daju doprinos u donošenju što kvalitetnijeg dokumenta. Svi zainteresovani, imaju mogućnost do 01. decembra, do kada i traje procedura javne rasprave, dostaviti svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na predloženi nacrt budžeta.

Svi pristigli prijedlozi biće uzeti u razmatranje, tako da se očekuje da općinski budžet za narednu godinu bude usvojen do kraja tekuće kalendarske godine, do kada bi trebala biti zakazana i naredna sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će sanski vijećnici raspravljati o konačnoj verziji općinskog budžeta za 2019. godinu, uz mogućnost dodatnog amandmanskog djelovanja na predloženi dokument.

 

KOMENTARI