instant fap
NaslovnicaUncategorized

Chill Can, limenka koja se sama hladi

Chill Can, limenka koja se sama hladi

Ovaj izum bi nam uveliko mogao uljepšati dugo toplo ljeto.

Nakon 10 godina razvoja koji je započeo profesor hemije, biologije i ekologije Roland Clift na Univerzitetu Surrey, a potom nastavio na raznim univeryitetima i organizacijama za kontrolu okoline, došlo je do osnivanja kompanije Chill Can, koju su Clift i njegove kolege pokrenuli radi komercijalizacije izuma limenke koja se sama hladi, prenosi Vidi.hr.

Početkom ove godine Chill Can je sklopio partnerstvo s proizvođačem energetskih napitaka West Coast Chill, te je nakon serije prezentacija širom svijeta spreman za izlazak na tržište osvježavajućih pića.

Tokom ovog ljeta započeti će prodaja napitaka West Coast Chill, koji su posebni po tome što predstavljaju prva osvježavajuća pića u limenci koja se sama hladi pritiskom dugmeta s donje strane, kojim se pokreće hemijski proces koji rezultira hlađenjem njezinog sadržaja. Valja naglasiti da se unutar limenke nalazi zatvoreni “hladnjak” u obliku cjevčice, koji odvaja piće od hemijskih spojeva koji omogućuju hlađenje, pa čitav proces uopšte ne utiče na ukus pića.

Sistem je prošao sve potrebne kontrole i inspekcije, koje su ustanovile da je proizvod potpuno neškodljiv za ljudsko zdravlje, ali i za okolinu, a sistem povrata i recikliranja limenki mu dodatno omogućuje dobivanje statusa ekološki prihvatljivog proizvoda, za što je već osvojio nekoliko nagrada ekoloških organizacija koje se bave očuvanjem okoline.

Clift i njegovi kolege vjeruju kako će ovaj patent ubrzo otkupiti mnogi proizvođači piva i bezalkoholnih napitaka, pa bi se moglo desiti da uskoro više nećemo moći zamisliti limenku nekog pića koja neće imati sposobnost samohlađenja, prenosi tehnologija.me.