CIA je Kurta Cobaina navukla na heroin

HomeVijestiMagazin

CIA je Kurta Cobaina navukla na heroin

Isusov grob već 1300 godina čuva jedna muslimanska porodica

Kurt Cobain počinio je samoubistvo u aprilu 1994. godine. No teoretičari zavjera vjeruju da frontmen kultnog benda Nirvana nije umro na način na koji se izvještavalo u medijima.

Autor knjige “Drugs as Weapons Against Us” John Potash uznemirio je obožavatelje kultnog benda tvrdnjom da je frontmena Kurta Cobaina ubila CIA, obavještajna služba američke vlade.

Naime, Potash kaže da je Cobain smetao vlastima u SAD-u jer je pjesmama zaludio obožavatelje radikalnim ljevičarskim stavovima. Zato ga je CIA, piše Potash u novoj knjizi, navukla na heroin i tako ušutkala.

– Njegovo je samoubistvo bilo pomno smišljeno jer su ga obavještajci zaluđivali – zaključio je.

kurt-cobain

Skriveni dokazi, piše Potash, ukazuju na to da je CIA koristila Cobaina, bez njegovog znanja, da promoviše uzimanje heroina. Kada se prestao drogirati, pjevač je postao prijetnja tajnom planu jer je u javnosti govorio protiv droga, što je obavještajnoj službi smetalo, prenosi The Sun.

Osim Cobaina, CIA je, prema teoriji zavjere, kriva i za smrti Johna Lennona, Jimija Hendrixa i Tupaca, zbog istog straha od širenja “ljevičarske ideologije SAD-om”.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0