instant fap

CIK BiH dostavio uvjerenja o dodjeli mandata zastupnicima u Skupštini USK

CIK BiH dostavio uvjerenja o dodjeli mandata zastupnicima u Skupštini USK

Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnicima koji su osvojili mandat u Skupštini USK na proteklim Općim izborima jučer su stigla u kabinet predsjedavajućeg Rasima Pajića. U skladu sa Izbornim zakonom izjave o prihvatanju odnosno neprihvatanju mandata izabrani zvaničnici će potpisati na konstituirajućoj sjednici Skupštine naredne sedmice.

Sigurno je da osvojene mandate u Skupštini neće prihvatiti gradonačelnici Cazina i Bihaća Nermin Ogrešević i Šuhret Fazlić. S druge strane, načelnici općina Bužim i Bosanski Petrovac, Zikrija Duraković i Zlatko Hujić, napuštaju aktuelne pozicije i postaju skupštinski zastupnici. Nepostojanje dogovora u petrovačkom vijeću opredijelilo je Hujića da nakon šest godina napusti načelničku fotelju.

Prema procedurama, općinska vijeća u Bosanskom Petrovcu i Bužimu, nakon ostavki aktuelnih načenika, na ovo mjesto će izabrati vršioca dužnosti. Novi načelnik bit će izabran na vanrednim izborima koji moraju biti održani najkasnije 90 dana od prihvatanja ostavke načelnika.

KOMENTARI