Čime cemo pred birače, potvrđenim optužnicama ili neradom?

HomeLokalne temeUSK

Čime cemo pred birače, potvrđenim optužnicama ili neradom?

SDP I NIKŠIĆ PODRŽALI NEGATORE GENOCIDA U PRIJEDORU

io jednom jedan dobar i jak SDP-e tako bi mogli početi kratki tekst nekada jedne od vodećih političkih stranaka u BiH.

Koliko je SDP jak govori i ta činjenica da je prvi čovjek SDP-a Nermin Nikšić sam sebe stavio na kompenzacijsku listu.

Ništa bolji nije ni kantonalni SDP-e Usk-a

Prvi čovjek SDP-a Usk-a prvo je postao poznat kada je preko noći postao Hrvat i tako uspio sjesti na čelo skupštine Usk-a. Ono što je interesantno isti taj Hrvat je bio izabran za člana Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice u Cazinu.

Što je jedinstven primjer da jedan Hrvat bude izabran u odbor jednog Medžlisa.

Ono sto je posebno izazvalo ogorčenje kod stanovnika USK-a je i činjenica da je predsjedavajucem Razimu Halkiću potvrđena optužnica ali i pored toga on se sam stavio na listu za Federalni parlament i nada se kao nosioc iste da će naredne četiri godine provesti u Sarajevu.

Nosioc liste za Usk-a je Fakta Kulenović nismo mogli naci nešto da je ona uradila za dobrobit naroda kantona sem sto je javno rekla da se zbog njene kolegice Vildane Alibabić mijenjao zakon o visokom obrazovanju koji je i ona sama podržala. Ono sto će posebno Bišćani pamtiti je njeno obećanje da će vlada kantona osigurati Biscanima novi dom zdravlja, nažalost od tog do dan danas nema ništa.

Tražeci ono sto je ovaj saziv SDP-a uradio za dobrobit ovog kantona jednostavno je bilo teze naci nego iglu u plastu sijena, točnije nema ništa.

Svjesni da su politički SDP-e doveli na marginu, na razinu jedne lokalne seoske partije posegli su s onim sto je još dobro u istoj ostalo,a jedan od njih je i Adnan Habibija koji pokušava sklopiti razbijenu casu na koju trenutni lici SDP-e ali to ide vrlo teško jer koliko god on sklapao trenutno rukovodstvo na čelu sa čovjekom koji ima potvrđenu optužnicu i u većini slučajeva ne zna je li A-sda ili je SDP ide vrlo teško.

U svakom slučaju biti će vrlo interesantno vidjeti plan ove političke opcije ako ga u stvari i imaju. Sto oni to nama nude, a da kao vlast nisu već mogli sprovesti u djelo. Građani bi voljeli čuti što su konkretno predstavnici u Kantonalnoj skupštini realizirali za dobrobit ovog naroda u prošle četiri godine..

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0